Да си направим пано от любима снимка

Снимките са един от най-често срещания елемент в декора на дома - закачени по стените или пък поставени в красиви рамки във всекидневната, спалнята – къде ли не! Изобщо, снимките са навсякъде. Освен като декорация, те ни радват и с красивите спомени, които предизвикват в нас.

Ето защо днес ви предлагаме да изберете някоя от любимите си снимки, която да декорирате по малко необичаен, но много оригинален начин.

За целта ви трябват:

  • дървена основа (все ще се намери в гаража или в двора някоя останала дървена плоскост)
  • лепило (най-добре декупажно)
  • четка за лепилото
  • ножица
  • няколко чаши, различен размер
  • ножица
  • скоч
  • молив или химикал
  • И снимка, разбира се!

Най-добре е да е хубав пейзаж, но това зависи изцяло от вашия избор и предпочитания.

Идеи със снимки

Залепете леко със скоч снимката на прозорец, а с помощта на чашите и молива отбележете участъците, които ви харесват. Колко ще са, зависи от големината на дървената основа и от вашето решение как ще ги разположите.

Идеи със снимки

Изрежете ги и ги наложете върху дървото, размествайте, докато елементите на бъдещото пано се разположат по красив за окото начин. Не забравяйте преди това да проверите ръбовете на дървената основа – ако има неравности, отстранете с помощта на шкурка.

Идеи със снимки

Идеи със снимки

Залепете елементите и след това минете с лепилото върху снимките. А може и да ползвате декупажен лак за запечатване, ако имате. Повече подробности за техниката декупаж, можете да си припомните от тази статия

.Пано снимки

Вашата картина е готова!

Можете просто да подпрете на стената или да си купите кукичка за окачване, която да монтирате на гърба на паното. Ако ви се занимава, можете да си направите вариант с боядисана в цвят по ваш избор основа. Използвайте боя на водна основа и запечатайте отново с техниката декупаж.

Идеи със снимки

Не се притеснявайте да приложите днешната идея и ако нямате подходяща ваша снимка – изрежете пейзаж от списание, рекламен плакат или календар – възможности много.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #снимки #декупаж