Как да изберете правилната количка за бебето ви?

Закупуването на детска количка е едно от онези трудни неща, които много изнервят родителите, особено след като това е и скъпа инвестиция и трябва добре да се обмисли нейната покупка. В тази статия ще ви дадем няколко полезни съвета, с които ще бъдете малко по наясно, какво точно да търсите и от какво имате нужда.

Полезни съвети

На колко години е детето ви?

Това е първият въпрос, който трябва да си зададете, когато избирате детска количка, тъй като децата на различните възрасти имат различни нужди. Ако количката е за новородено, то тя трябва да има специален кош, в който бебето да може да спи спокойно. Ако търсите за по-голямо дете, то количката трябва да има функция за сядане, за да може то спокойно да оглежда света около него. Повечето родители обикновено избират количка, която може да се използва от най-ранна детска възраст до 3-4 годишни деца.

Колко деца имате?

В момента има редица колички, които може да се използват от повече от едно дете, а в същото време да са много удобни и компактни. Така че, ако имате близнаци или тризнаци, може би ще се замислите за такъв тип количка, която ще бъде чудесен избор за две и повече малчугана. От друга страна, ако имате бебе и малко по-голямо дете, може също да спестите разходи и пространство, като закупите хибридна количка, която може да побере и двете ви деца.

За какво ще използвате количката?

Това е важен въпрос, на който трябва да обърнете специално внимание, когато избирате детска количка, за да може тя да отговаря на начина ви на живот. Например, ако редовно ще правите дълги разходки по неравен път, то е най-добре да инвестирате в количка изградена със солидна система за окачване и по-големи колела. Ако пък знаете, че няма да използвате често количката или пък ще ви трябва само за кратки разстояния, то може да заложите и на по-малка, лека и компактна.

Какви екстри са важни за вас?

В днешни дни количките идват с много допълнителни екстри, като може да избирате какви аксесоари желаете да има. Някои родители желаят повече на брой поставки за чаша - една за тях и едно за шишето на бебето. Други пък предпочитат да има голямо пространство за съхранение под количката, за да може да събират повече багаж.
Надяваме се да сме ви помогнали с тези кратки съвети и да успеете да откриете точната бебешка количка, както за детето ви, така и за самите вас. По този начин, разходките ви ще са много по-леки.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.