Безшевно детско одеалце с две лица

Винаги ви се е искало да направите нещо собственоръчно за своето дете, но не можете да плетете или да шиете с шевна машина? За днешната идея не е необходимо да владеете нито едно от двете умения. Защото единствените инструменти, с които ще боравите, са линия и ножица. А резултатът ще е красиво детско одеалце, направено със собствените ви ръце.

Какво ви трябва? Две еднакви по размер, но с различен цвят или десен парчета от поларен плат. Колко да са големи, зависи само от вас – колкото желаете да е голямо одеалцето. Правоъгълно, квадратно – пак вие ще решите формата. Просто изрежете така парчетата, че да прилепнат добре едно към друго.


Как се прави детско одеалце без шиене


След това, с линийка разграфете ресните. Дължината също преценете сами, но за да се получат хубави ресни по ръба на одеалото, трябва да са поне 6-8 см. Изрежете внимателно двете, наложени едно върху друго, парчета плат. Можете да ползвате втора линийка, с която да подравните дължината на ресните.


Как се прави детско одеалце без шиене


След това започнете да завързвате всяка двойка ресни по показания на снимката начин. Не бързайте, за да се получи красив възел.


Как се прави детско одеалце без шиене


Ако вече сте навързали всички, можете да се насладите на резултата – красиво двулицево одеалце за вашето дете.


Как се прави детско одеалце без шиене


Как се прави детско одеалце без шиене

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #новородено