Как да монтираме табла към спалнята

Монтирането на табла за глава към леглото може да добави много стил към всяка спалня. Таблата може да бъде координирана със съществуващите мебели и декор или дори да бъде в основата на освежаването на спалнята. Тя може да бъде изработена по начин, по който да допълва хармонично повърхностите или да подчертае стила на определена държава или отминала епоха.

Идеи за дома

Инвестирайте малко творчество и време, за да направите персонализирано докосване, превръщайки леглото в спалнята от обикновено в грандиозно.
Добра идея е да спестите пари и да направете сами таблата - всичко, което е необходимо, са някои основни умения и инструменти. Евтиният шперплат е достатъчно добър за тапицирани табли, а и няма да се вижда.

Подгответе дървото в желаната форма и го изрежете. След като приготвите тапицерията, в която е добре да има слой от вата, го оформете така, че да ви бъде удобно, когато се подпрете на таблата. След това разтеглете материала, който сте избрали, върху платното за главата и го закрепете на гърба с щампован пистолет.

Скриптовите главини не са много сложен проект за тези, които умеят да шият. Измерете таблата и добавете 5-6 сантиметра за прилепване на шевовете от всички страни. Нарежете материала и го сгънете наполовина. Прикрепете връзките или велкрото в долната част, за да закрепите горната част. Ако е необходимо, можете да обвиете таблата с пяна, преди да я покриете за допълнително удобство.

Панделки, дантели, кадифе, сатен и гоблени могат да бъдат използвани за създаването на уникален вид на вашата облегалка по време на релаксация и сън. Използвайте въображението си и взаимствайте от популярните стилове. Може да използвате дизайн от тоскански стил до стила на френската държава или от съвременен европейски до югозападен декоративен стил.

Когато правите табла за детско легло може да експериментирате с тъкани в ярко червено, жълто или синьо. Колоритните и ярки цветове, които се открояват създават подходяща за децата атмосфера.

Спортните ентусиасти, които обичат футбола, волейбола и баскетбола могат да създадат табла, декорирана със спортна тема, започвайки с покритие от тапицерия на табуретка. Ако използвате въображението си, ще видите, че съществуват наистина разнообразни и лесни планове за табли.

За онези с по-малко умения и време изработването на табла с „Направи си сам” проект може да стане с готов комплект. Един такъв дизайн на табла с предварително подготвена пяна, текстура и хардуер може да се намери с лекота в търговската мрежа или да се поръча онлайн. Комплектите са стандартни и се предлагат в размери за всички видове легла.

Предварително сглобените ограждащи спалнята от страната на главата табла могат да бъдат преработени и пребоядисани по ваш вкус. За по-голяма стабилност се уверете, че рамката е закрепена към стената, вместо към леглото.

За да създадете интерес над леглото, добра идея е да потърсите стари тапети или черно-бели фотоси, с които да декорирате стената.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #спалня