Как да си направим снежни свещници

Свещниците формират специална аура в домашния интериор. Те не само могат да създадат романтична, отпускаща атмосфера в къщата, но и в същото време да бъдат идеално допълнение към всяко любимо кътче на вашия дом.

Идеи за дома


Съществуват много варианти на свещници, но най-красиви и скъпи ще бъдат тези, които сами си направите с привнесена в тях ваша енергия, емоция и любов.Днес искаме да ви покажем една идея за създаване на един лесен и много красив свещник. Направата му ще ви отнеме не повече от 20 мин., а крайния резултат ще надмине всичките ви очаквания.

Какво ще ви е нужно:

  • стъклен буркан
  • тиксо
  • PVA лепило + четка
  • морска сол

Как се прави:

Вземете стъклен буркан по ваш вкус и залепете на него ивици тиксо или други фигури (снежинки) по ваш избор (снимка 1).

идеи снежни свещници 02

След това намажете с лепило цялата повърхност на буркана с помощта на четката.

идеи снежни свещници 03

Отгоре поръсете с морска сол (снимка 3).

идеи снежни свещници 04

Накрая махнете тиксото, преди лепилото напълно да е засъхнало.

идеи снежни свещници 05

Ето колко лесно и бързо се сдобихте с нов декоративен елемент за вашия дом. Толкова е хубаво, през дългите зимни вечери, седейки в дома си, в спокойна, комфортна и тиха обстановка да съзерцавате горяща свещ в свещник направен от самите вас.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #свещник