Как да си направим висулка във формата на жълъд

Жълъдите често се използват за направата на най-различни неща. Те биват боядисвани, правят се с тях човечета, колиета, гривни. Днес ще ви покажем как да си направите оригинална висулка във формата на жълъд, която ще може да се носи не само от деца, но и от възрастни.

Модни идеи

Освен това, няма да ви трябва целия жълъд, а само шапката му. Самият жълъд ще бъде заменен от малка стъклена топка, която може да купите в магазини за бродерия или арт материали.

Какво ще ви е нужно:

  • малка стъклена топка с тясно гърло
  • малка халкичка
  • верижка
  • шапка от жълъд с подходящ размер
  • четка за рисуване
  • златна боя
  • лепило за декупаж
  • декоративен мъх
  • малка пластмасова гъбка, фигурка на еленче (не е задължително да използвате точно тези предмети, може да напълните стъклената топка с каквото искате)
  • лепило за декупаж

Как се прави:


Покрийте шапката на жълъда с лепило за декупаж. То ще направи повърхността й гладка и ще затвори всички пори.

модни идеи висулка във формата на стъклен жълъд

Оставете лепилото да изсъхне и след това оцветете шапката в златисто

.модни идеи висулка във формата на стъклен жълъд

Подгответе фигурките, които искате да сложите в стъклената топка. Проверете дали те ще влязат през отвора й. В този случай фигурките са еленче и червена мухоморка. модни идеи висулка във формата на стъклен жълъд

На дъното на стъклената топка залепете малко декоративен мъх. За да го притисните добре към дъното, можете да използвате клечка за зъби или молив.

модни идеи висулка във формата на стъклен жълъд

След това залепете върху мъха фигурките. Мъхът леко "пружинира" затова ще трябва да придържате фигурките, докато лепилото изсъхне напълно.

модни идеи висулка във формата на стъклен жълъд

До дръжката на шапката на жълъда залепете малката халкичка. Ако мислите, че с лепилото няма да е много надеждно, по-добре поставете халкичката в предварително пробита дупка.модни идеи висулка във формата на стъклен жълъд

Нанесете лепило върху вътрешната повърхност на шапката и я залепете към отвора на стъклената топка. Задръжте частите докато лепилото не се втвърди напълно. модни идеи висулка във формата на стъклен жълъд

Промушете верижката през халкичката. Оригиналната висулка е готова.

Забележка: Не носете висулката няколко дни, за да може лепилото добре да залепне навсякъде. По същият начин може да направите голямо разнообразие от висулки и дори обеци.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #жълъди