4 идеи за есенна декорация на дома

Есента е топла, пъстра и създаваща уют с изобилието си от цветове. Може да я поканите в дома си като го преобразите само с подръчни средства и много въображение. Ето няколко идеи:

Идеи за дома

© Сн.: Pixabay
"Есента е втора пролет, защото тогава всяко листо е цвете." – Албер Камю
© Сн.: Pixabay

Кухнята

Декорирайте кухнята, без това да пречи на работата ви там. Подредете по артистичен начин кестени, мини тикви, разноцветни листа, пръчици канела, борови шишарки, жълъди и клонки. Може да добавите различни чаши и чинии в есенни цветове – оранжево, червено, жълто. По магазините ще откриете и тематични сервизи, подложи и готови декорации, с които също бихте могли да разкрасите дома си.

Трапезарната маса

Декорацията на трапезарната маса е просто задължителна, когато говорим за есенно преобразяване на жилището. Използвайте плодовете на есента – ябълки, круши, дюли, грозде. Поставете ги в красива купа на масата. Тиквата отново не трябва да се пренебрегва. С нея се създават чудесни декорации за всяко кътче на дома. Свещите са задължителни на масата, тъй като те внасят още повече уют и топлина. Тях може да украсите с листа от царевица, например. Добавете и сухи житни класове или дребни клонки и шишарки. Кестените и жълъдите отново се вписват добре в украсата на масата, а хубавата покривка е сред задължителните елементи.

Дневната

В дневната може да добавите красиви гирлянди с лампички или пък да направите уникални такива от есенни листа. Тях може да закачите на стената над дивана, например. Възглавничките и одеялата в есенни цветове ще допълнят по прекрасен начин сезонната визия на вашия диван. Всъщност, дори едно старо вълнено одеяло би свършило добра работа. Плетивата са неизменна част от красивата есенния облик на дома.

Буркан, пълен с есенни листа, жълъди, шипки или кестени, би стоял чудесно на някой рафт от холната секция. Ако разполагате с повече свободно място, бихте могли да боядисате някоя по-голяма тиква в типичните за сезона цветове или да добавите и по-интересни като златно, бронз или канела, дори и бяло. Нея може да поставите на пода, например, аранжирана в комбинация с други елементи.

Дървените кошници и кутии, както и преждата, са още един начин да разнообразите помещението.

Входната врата

Направете красив венец от клончета, шишарки, шарени листа и всичко, което ви се струва подходящо. Разходете се в парка за повече вдъхновение и съберете необходимите материали. По магазините може да откриете и готови такива, но ще изгубите удоволствието от създаването на различните декорации.

Оставете се на въображението си и се насладете на уюта, топлината и краСн.: Pixabayсивите багри на есента!

Вижте повече

Да си направим венец от кленови листа

Да си направим венец от кленови листа

През есента, когато времето все още ни радва с топлите слънчеви дни е толкова приятно да се разходиш в парка или гората, вдишвайки аромата на падналите...

Вижте повече

Есенни идеи за вдъхновение

Есенни идеи за вдъхновение

Есента е най-благодатното време за творчество. Материалите за есенните проекти може да намерите в най-близкия парк. Времето започна да застудява, нощта да настъпва по-рано и определено...

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.