Боядисайте великденските яйца с помощта на люспи от лук

Ако искате вашите великденски яйца да станат много красиви използвайки естествени материали, то следващата идея е за вас. Лесна е за направа, а крайният резултат ще бъде страхотен.

Какво ще ви е нужно:

  • люспи от лук
  • бели яйца
  • готварска сол
  • чаена лъжица оцет
  • стар чорапогащник
  • различни листа и цветя по ваш избор
  • конец

Как се прави:

Поставете люспите от лука в подходяща тенджера и ги залейте със студена вода. Добавете сол и чаена лъжица оцет, за да не се пукат черупките и да хване по-добре боята.

Измийте добре яйцата.

Нарежете чорапогащника на парчета.

Поставете върху яйцето, листо или цвете, увийте с парче от чорапогащника, стегнете и го завържете с конеца.

Можете ако искате да прилепете листенцата с малко олио към черупката, но не е задължително. Направете така и с останалите яйца, като се опитайте всяко да декорирате по различен начин.

След това ги поставете в тенджерата между люспите от лук и включете котлона.

Оставете яйцата да врат около 15-20 минути и след това задължително ги оставете да изстинат в тенджерата. Така като постоят по-дълго при лучените люспи ще се оцветят по-добре с наситен червен цвят.

По желание след това може да ги намажете с олио за блясък.Предполагаме, че ви е омръзнало да правите едни и същи едноцветни яйца за Великден, ето затова изненадайте цялото семейство с тази интересна идея.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.