Направете си свещ с вграден кибрит

Правенето на свещи е изкуство, оцеляло през вековете, родено от необходимостта от преди около 200 години и превърнало се в много популярно хоби днес. Затова нека се потопим в това изкуство и да си направим едни по-различни свещи у дома.

Идеи за украса

Свещите са лесни за създаване, те очароват, когато се вгледате в тях, а също така стават за чудесен подарък.

Какво ви е нужно:

  • восък за свещи или готови свещи
  • празна кутия от мляко или натурален сок
  • пълна кибритена кутийка
  • дебел памучен конец за фитил (може да използвате този от свещите)

Как се прави:

Раздробете восъка или готовите свещи на парченца за да ви бъде по-лесно да ги разтопите на водна баня. Вземете празната кутия от мляко или натурален сок и отрежете горната й част. Изсипете в нея около 2-3 см разтопен восък и оставете да се втърди този първи слой.

идеи направете си свещ с вграден кибрит

След това отгоре плътно в единия край поставете кибрита. Изсипете по средата малко разтопен восък и закрепете единия край на памучния конец (фитил). Вторият край завържете на молив. После изсипете разтопен восък до горната част на кутийката, така че да изравните двете половини. Оставете да се втърди. Накрая изсипете останалия разтопен восък. Готово! Вече имате ефектна и практична ръчно направена свещ.


идеи направете си свещ с вграден кибрит

идеи направете си свещ с вграден кибрит

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #свещ