Нещата, които привличат беди и болести в дома. Изхвърлете ги веднага!

Ако се чувствате зле у дома и често стават конфликти, то може би има някаква причина. Вгледайте се в интериора около вас. Вижте вещите, които привличат беди и нещастия и веднага се разделете с тях, без да съжалявате.

© Freepik

Всеки път когато искате да обновите нещо в дома си, не забравяйте да помислите, дали това е добра идея. Трябва да знаете, че всяка вещ е заредена със собствена енергия, която не винаги е положителна. Опитайте се да се отървете от предметите, които водят със себе си неприятности и болести - експертите казват, че след като човек ги изхвърли, атмосферата и здравето в дома ще се подобри.

Изкуствени цветя

Независимо дали са подарък, или сте ги купили сами, или може би сте ги направили на ръка, те нямат място във вашия дом. Изкуствените растения не могат да внесат положителна енергия в дома. Напротив, тяхното присъствие е изпълнено със застой, забрава и пустота. В китайската традиция, в тях няма никакъв положителен ефект. Затова от тях правят венци на гробовете.

  • Не бива да внасяте цветя у дома, които са били в къщата на някой друг дълго време. Това може да намали паричния поток и да навреди на финансовото ви благосъстояние.
© Freepik

Стари и износени неща

Преди да внесете нещо използвано в дома си, трябва да помислите няколко пъти, защото всеки пуловер или дънки преди това са били нечия собственост и вие не знаете точно какви хора са били собствениците им.

  • Не носете дрехи дори на близки роднини, защото за един човек енергията на това, което друг е носил дълго време, може да бъде разрушителна. В резултат на това могат да възникнат много кавги и недоразумения.

Антични и антиквариатни предмети

Дори да сте истински ценител и колекционер, трябва да внимавате с това, което внасяте в дом си.

  • Луксозно изглеждащите антики могат да причинят много здравословни проблеми.
© Pixabay

Повредени чинии и чаши

Отдавна е известно, че подобни предмети носят нещастие. Всяка вещ с пукнатини, дупки или драскотини ще има пагубен ефект върху здравето ви, а храната, сервирана в нея, няма да е от полза за тялото. Според едно поверие негативната енергия ще се прехвърли върху човека, който яде от нея.

А счупеното и дори пукнатото стъкло също носи лош късмет на дома и живеещите в него. Ако имате стъклена рамка за снимка и тя се пукне или счупи, трябва веднага да я смените, защото ще донесе лош късмет на хората на снимката.

  • Съжалявате ли, че изхвърляте старата хавлиена кърпа? Не можете да се разделите с напуканата любима чаша за кафе? Ядете с криви вилици и извити лъжици, защото не искате да харчите пари за нови прибори за хранене? Износените дъски за рязане, които вече миришат, напълно износените ножове и старите кутии за кафе и зърнени закуски – отървете се веднага от тези грозотии.

Фигури на птици и животни

Такива сувенири само отблъскват късмета. Ако събирате птици, можете да загубите нещо важно - например парите бързо ще текат през пръстите ви и няма да можете да спестите нито стотинка.

  • От друга страна, изображенията на свирепи животни едва доловимо унищожават семейния бизнес и късмет. Дори вашите зодии не могат да бъдат оставени в спалнята или хола - по-добре е да ги поставите в коридора, до входната врата.
© Pixabay

Картини, които предизвикват тъга

Картината е много важна част от интериорния дизайн на много домове. Не дръжте у дома картини или друг вид изкуство, които изобразяват нещастие - кораб насред бурно море, самотен човек и т.н.

  • Ако картината излъчва някакъв вид негативно чувство, не бива да е в никоя стая, в която прекарвате много време - особено в спалнята или дневната.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.