Великденско яйце от конци

Великден е един от най-светлите християнски празници. Хубаво е да украсите дома си и да внесете празнична атмосфера. Затова ние ви предлагаме една ефектна и красива идея по този повод. Сигурни сме, че крайният резултат ще ви хареса.

Идеи за украса

Нужни материали:

  • балон
  • конци за бродиране или прежда
  • четка за боя
  • PVA лепило
  • лак за коса
  • ножица

Изработка:

Надуйте балона до желания размер и го завържете здраво. След това увийте около него конец (прежда) и намажете цялата повърхност с тънък слой лепило. Можете също така предварително да накиснете конеца в лепилото и после да го навиете около балона.

Гъстотата на навивките и тяхната посока зависят от Вашето желание и вкус.

Изчакайте да изсъхне лепилото и спукайте балона, след което внимателно го извадете през една от дупките.

После изрежете отвор в детайла с желания диаметър и леко напръскайте с лак за коса.

Можете накрая да украсите великденското яйце с панделки и декоративни цветя, а вътре да поставите тишу хартия, пластмасови декоративни яйца или шоколадови бонбони.

Вижте повече

Великденска свещ от черупка на яйце

Великденска свещ от черупка на яйце

Искате ли да създадете една интересна украса за Великден? Предлагаме ви, тогава да си направите свещ от черупка на яйце, която да поставите на празничната трапеза.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.