Яйца оцветени с восъчни пастели

Не знаете как да украсите великденските си яйца? Предлагаме ви един лесен и много интересен вариант - яйца боядисани с пастели.

Идеи за украса

Яйца оцветени с пастели - това е една отлична възможност не само за възрастните, но и за децата да изразят себе си. Тази техника не изисква специални умения, а резултатът зависи само от въображението ви.

Какво ви е нужно:

  • яйца
  • восъчни пастели

Да само това е достатъчно за днешната идея :

идеи яйца, оцветени с восъчни пастели

Как се прави:

Няма никаква "рецепта" за оцветяването на яйцата с восъчни пастели. Колкото по-цветни пастели използвате, толкова по-колоритен ще е крайния резултат.


Сварете яйцата до твърдо. Най-важното нещо те да не се напукат.

идеи яйца, оцветени с восъчни пастели


Когато яйцата станат готови, излейте водата, но не ги охлаждайте. Поставете ги в кората за яйца и веднага се захванете с оцветяването им. Восъчните пастели в контакт с все още топлите яйца се разтапят лесно и се получават красиви приливащи се цветове и оттенъци. За децата е по-добре яйцата да са малко по-студени, тъй като може да се опарят.


идеи яйца, оцветени с восъчни пастели


С тази техника се работи сравнително лесно, тъй като рисунките могат да бъдат най-разнообразни, като комбинация от цветове. Когато оцветите всички яйца, ги оставете да изстинат и след това ги подредете красиво в кошничка или избран от вас дълбок съд. Идеята беше лесна и ефектна нали? ;


)идеи яйца, оцветени с восъчни пастели

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #великденски яйца