4.8 1 1 1 1 1 Rating 4.80 (5 Votes)
идеи коледни топки с орнаменти и брокатСкоро е Нова година и всички ние започваме да търсим интересни и креативни играчки за нашата елха. А не е ли по-хубаво да си измайсторим сами, вместо да се лутаме дълго време по магазините?

Днес ще ви покажем как да си направите ефектни топки за вашата зелена красавица. Въоръжете се с желание и създайте отрано празнично настроение в дома си.  


Необходими материали:

прозрачни топки за елха
дълбок и обемен съд
брокат на прах
лепило
чаена лъжичка
четка (ако е необходимо)

идеи коледни топки с орнаменти и брокат

Как се прави: Изсипете в подходящ съд броката на прах, който сте избрали като цвят.

Вземете една прозрачна топка за елха и нанесете върху нея лепило, създавайки такава рисунка, каквато ви харесва. Това могат да бъдат различни орнаменти, хаотични линии или надписи.

Бъдете внимателни и не нанасяйте твърде дебел слой лепило, както е показано на първата снимка. Правилният вариант е показан на втората снимка. Ако използвате лепило от тубичка с тънък връх за нанасяне, ще ви е доста по-удобно, в другия случай за нанасяне на лепилото ще трябва да си помогнете с четка.    

идеи коледни топки с орнаменти и брокат

След като изрисувате топката с лепилото, покрийте я отгоре с брокат. Не икономисвайте от броката, иначе може да има видими следи от лепило.

идеи коледни топки с орнаменти и брокат

След като топката е поръсена с брокат от всички страни, закачете я на място, където да изсъхне напълно. Гледайте топката да не в контакт с нищо и когато тя изсъхне нацяло, с четка махнете излишния брокат, така ще остане само този който се закрепил на лепилото.

идеи коледни топки с орнаменти и брокат

Ние наистина харесахме дизайна на получените топки - те приличат на приказни снежинки, с ретро елементи. Вие може да експериментирате и да се опитате да използвате различни на цвят брокати и рисунки. Както обичаме да казваме: Всичко зависи от вашата фантазия.

идеи коледни топки с орнаменти и брокат