5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
идеи гирлянда от макарони с брокатКоледа не е далеч, затова поне един месец преди тази специална нощ в годината всички християни започват да се подготвят за светлия празник.

Ето защо ви предлагаме да намерите няколко свободни вечери, за да си направите своя прекрасна и нестандартна украса. Сигурни сме, че идеята ни ще ви хареса и ще впечатли всички гости и роднини.

Днес ще направим гирлянда от макарони, която е подходяща за елха и за декориране на всякакви други предмети в къщата.

Вижте как да си я направите:

Нужни материали:

макарони във формата на панделки
лепило PVA
четка за нанасяне на лепилото
брокат / глитер
красив, тънък конец за декорация - цвета зависи от това каква ще бъде на цвят гирляндата

Как се прави: Като начало вземете средно голяма купа, в която излейте лепило и леко разредете с вода, до състояние на заквасена сметана.
ВНИМАНИЕ! Ако има твърде много вода, макароните ще започнат да се накисват и ще омекнат.

След това вземете четка и с нея нанесете лепило върху цялата повърхност на макаронените панделки.

идеи гирлянда от макарони с брокат

Непосредствено след полагането на лепилото, започнете да слагате отгоре им брокат. За да направите това, можете да изсипете брокат в някакъв дълбок съд, след което овъргаляйте изцяло панделките вътре.

След изсъхването на броката, вземете мека четка и изчеткайте всички незалепнали частици.

След като всички панделки са изсъхнали, а излишъка от броката е отстранен, можем да продължим към най-важното - създаването на гирляндата. За да направите това, вземете парчето конец и на еднакво разстояние, около 10см. един от друг, завържете върху него панделките. Бъдете внимателни, тъй като повечето лъскави конци имат свойството да се развързват лесно, завържете панделките с двойни възли. Готово!

идеи гирлянда от макарони с брокат

идеи гирлянда от макарони с брокат

С този лесна идея можете да украсите цялата къща с необичайни и уникални гирлянди. Освен това, панделките могат да бъдат разноцветни и нарисувани, а вие, децата и гостите ви ще бъдете доволни. Зависи изцяло от въображението ви.

идеи гирлянда от макарони с брокат