6 лесни и нискобюджетни идеи за декорация на дома

Да преобразите жилището си чрез декориране с минимални средства е напълно постижимо. Всичко, което ви трябва за тази цел, са подръчни средства, свежи идеи, креативност и търпение. Предлагаме ви няколко лесни и нискобюджетни и красиви идеи за декорация на дома:

© Колаж: 1001idei.com

Коркова подложка за горещи съдове

За изработването на подложката са ви необходими макетно ножче, лепило и коркови тапи. Можете да я направите с вертикално или хоризонтално поставени тапи. Подрежете където трябва корковите тапи, за да са с еднакъв размер. Намажете страните на тапите с лепило и ги прилепете плътно една до друга.

Вази за цветя от стари бутилки

За направата на вазите са ви нужни непотребни бутилки в различни размери, акрилни бои в любими цветове и лак за декупаж. Боядисайте бутилките в цветовете, които желаете. Ако искате може дори да изрисувате нещо върху тях. Трябва да изсъхнат добре. След това нанесете внимателно лака за декупаж отгоре. По този начин ще запечатате боята и ще можете да миете бутилките при необходимост.

Вижте повече

Красиви вази от стъклени бутилки

Красиви вази от стъклени бутилки

Използването на стари бутилки за един хубав проект, може да бъде много забавно занимание.

Подложка за врата от речни камъни

Осигурете си плоски и тънки речни камъни с приблизително еднаква големина. Трябват ви още парче стар, но здрав мокет, лепило (най-добре за камък, но може и друго по-здраво) и ножица за оформяне на мокета.

Изрежете парчето мокет в предпочитания размер и форма. Подредете камъните отгоре, за да им намерите място. След това ги залепете и ги оставете да изсъхнат добре.

© pixabay

Калъфки за възглавници от стари пуловери

Всичко, което ви е нужно за изработката на калъфките, са стари плетени пуловери или жилетки, ножица, конец, игла и няколко декоративни възглавнички. Отстранете ръкавите на пуловерите и облечете възглавничките във формата, в която ви харесва. След това пришийте краищата, за да запазите квадратното очертание на възглавницата. Тази декорация създава много уют, особено през студените месеци. Може да използвате техниката и с други платове в различни цветове, така че да имате красиви и уникални възглавнички през всеки сезон.

Вази, облечени със стари чорапи

Трябват ви само стари чорапи, вази или други съдове, игла и конец, парче плат и ножица. Облечете вазата с чорапа, за да проверите дали размерът му й пасва. Изрежете 2-3 см от чорапа под дъното на вазата. Издърпайте го леко от вазата, за да можете да го зашиете. Очертайте основата на вазата върху парче плат, изрежете го и го зашийте на дъното върху чорапа. Обърнете чорапа на обратната страна и отново облечете вазата.

Нетрадиционен стенен часовник

Вероятно сте забелязвали в интернет пространството много стенни часовници с интересни и впечатляващи дизайни. Имате възможност да си изработите сами такъв, който да подхожда на вашия интериор. Трябва ви часовников механизъм със стрелки, дрелка или друг инструмент за прикрепяне, лепило, дюбели и декорация по желание – книги, чиито корици изобразяват цифри, снимки или нещо друго, което ви харесва.

С помощта на дюбелите и дрелката монтирайте часовниковият механизъм на стената. Следвайки последователността на класическите циферблати, залепете снимките или книгите в кръг около стрелките. Може да направите и по-семпъл вариант като използвате само четири книги или снимки, които да поставите на местата на числата 12, 3, 6 и 9. Със сигурност резултатът ще е невероятен!

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.