Как се прави ваза от винена бутилка

Празната бутилка от вино може да се превърне в отлична основа за направата на ваза. Декорирана с простички неща тя ще стане стилна и красива вещ във вашия интериор.

Идеи за дома

За да направите такава ваза от бутилка, следвайте стъпките по-долу.

Нужни материали:

  • празна бутилка от вино
  • ръчен стъклорез (елмаз)
  • ацетон
  • свещ
  • лед
  • шкурка
  • въже от коноп, юта или сезал
  • пистолет за топло лепене
  • лепяща хартиена лента
  • спрей боя златист цвят или друг ваш любим

Как се прави:

Вземете една празна бутилка от вино. Измийте я добре и премахнете етикета. Ако не можете да отсраните следите от лепило от първия път, използвайте ацетон за тази цел. Или вижте как лесно се премахва етикет тук.

идеи ваза от празна винена бутилка

идеи ваза от празна винена бутилка

Минете със стъклореза долния край на гърлото на бутилката. Работете по-добре с плътни гумирани ръкавици, за да избегнете нараняване. За прецизно и равномерно срязване на гърлото можете предварително да очертаете с маркер.След това трябва да загреете мястото на разреза (за целта използвайте свещ), а после рязко да потопите в съд със студена вода. Пригответе водата предварително, като поставите в нея лед. Възможно е, процедурата за нагряване и охлаждане да се повтори няколко пъти, преди гърлото на бутилката да се отчупи.

идеи ваза от празна винена бутилка

идеи ваза от празна винена бутилка

Обработете счупеното място с шкурка. Шлифовайте краищата, докато не станат идеално гладки.

идеи ваза от празна винена бутилка

Горната част на получената основа на вазата украсете с въже от коноп. Фиксирайте го с пистолета за топло лепене. Правете врътките стегнати, за да не прозира стъклото.

идеи ваза от празна винена бутилка

Покрийте конопената декорация с лепяща хартиена лента. Сложете от нея и в средата на бутилката.

идеи ваза от празна винена бутилка

Оцветете бутилката със спрей боя. В комбинация със зелената бутилка и конопеното въже добре ще подхожда златист цвят. Изчакайте пълното изсъхване на боядисаната повърхност и отстранете самозалепващото тиксо.

идеи ваза от празна винена бутилка

Вазата ви е готова!

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.