Да си направим котка-матрьошка от хартия

Помните ли колко забавни играчки са матрьошките? И тъй като е доста трудно да си намерите подобна интересна вещ, можете да си направите сами от хартия нещо подобно, само че във формата на любимо животинче. Котка, например, за по-лесно.

В днешно време е трудно да се задържи вниманието на детето с нещо различно от телевизора или таблета. Затова днес ви предлагаме тази много лесна и в същото време супер евтина идея за играчка-самоделка.

Детето ви ще се забавлява с нея, а също може да участва в изработването й, защото единственото, което трябва да правите е да нагънете заедно малко цветна хартия и да нарисувате котешки мустаци.

Е, почти единственото – ще трябва още опашка, ушички и разни други котешки атрибути, но те изобщо няма да ви затруднят.Какво ви трябва – няколко цветни листа (хубаво е да са от по-твърда хартия или картон), ножица, схемата за сгъване, която ще видите по-долу и един черен маркер, с който да рисувате.

За да постигнете ефекта на матрьошката, всяка изработена "котка" трябва да е по-малка от другите. Ние сме показали пет, но вие можете да си изработите, колкото пожелаете

.идеи котка-матрьошка от хартия

Разгледайте внимателно снимките, които сме подбрали – те показват стъпка по стъпка изработването на играчката.

идеи котка-матрьошка от хартия

идеи котка-матрьошка от хартия

идеи котка-матрьошка от хартия

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.