Да си направим Омбре гуменки (',кецове)

Случвало ли ви се е да обикаляте с часове по магазините и да не можете да си изберете спортни обувки. Винаги цветовете не са подходящи или няма вашия размер. Днес решихме да ви спестим тези мъки и да ви покажем как може да направите обикновени бели гуменки уникални и неповторими.

Модни идеи

Поне ще сте сигурни, че никой няма да има точно такива като вашите. А и винаги е по-голямо удоволствие да се покажете пред приятелите си с нещо уникално и изработено от вас. Можете да си направите Омбре гуменки (кецове) бързо и лесно у дома. Да започваме!

Какво ви е нужно:

  • бели гуменки (кецове) от плат
  • текстилна боя цвят по ваш избор
  • вазелин
  • парцалче
  • стара четка за зъби
  • сода за хляб

модни идеи Омбре гуменки

Как се прави:

Намажете с вазелина кантовете на гуменките. Той ще ги предпази от боята, с която ще оцветявате спортните обувки.

модни идеи Омбре гуменки

Разредете боята според инструкциите. Потопете за няколко секунди малка част от гуменките в боята.

модни идеи Омбре гуменки

След това - отново, но по-дълбоко. И така няколко пъти, потапяйки гуменките все повече и повече!Трябва да получите красив преход Омбре. Предната част ще е най-тъмна на цвят, а в другия край, боята ще се получи с по-светъл оттенък.

След това с напоено с вода парцалче, разтъркайте боята, за да станат преходите по-размити и плавни. Ако искате някъде по-наситен цвят, тогава потопете парцалчето в боята и търкайте.

модни идеи Омбре гуменки

Гуменките трябва да престоят 5-7 минути, за да попие добре боята. След това измийте гуменките, за да премахнете излишната боя, която не е попила в плата.Оставете ги да изсъхнат за една нощ.

модни идеи Омбре гуменки

На сутринта, когато обувките са сухи, премахнете вазелина с четка за зъби и със сода за хляб. Содата и вазелина ще станат на бучки, отстранете ги с хартиена салфетка.

модни идеи Омбре гуменки

Ето вашите Омбре гуменки са готови.

модни идеи Омбре гуменки

модни идеи Омбре гуменки

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #гуменки