Как да върнем белия цвят на спортните обувки

Всички имаме любим чифт бели гуменки или кецове, на които сме се радвали твърде кратко време, тъй като се цапат бързо, а след първото пране, няма и помен от искрящо белия цвят, който привлече подгледа ни, когато ги купувахме. Възможно ли е да върнем белоснежния цвят на обувките ни? Категорично да!

Да видим какво ни трябва:

  • 1 с.л. хлебна сода,
  • 1/2 с.л. вода и
  • 1/2 с.л. перхидрол на прах.

Четките за зъби трябва да се сменят често, така че вероятно разполагате с такава, която вече трябва да излезе от употреба.

Тя ще ви помогне да разнесете сместа от горните съставки върху замърсените кецове или гуменки. И така...

Ето ги любимите ни бели гуменки, които не изглеждат никак добре:


Избелване на спортни обувки


Смесете съставките в купичка и с помощта на четката за зъби разбъркайте, а след това намажете обилно повърхността на обувките.


Избелване на спортни обувки


Не забравяйте и връзките! Най-добре първо ги свалете, иначе рискувате да останат мръсни участъци.

Избелване на спортни обувки


Оставете обувките на открито, за да изсъхнат и слънцето да си свърши работата по избелването.След изсъхване, отново с помощта на четката или пък с потупване на едната обувка в другата, отстранете сухия остатък от сместа по повърхността на кецовете.


И воала – старите ви, замърсени бели кецове, отново са нови!

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #гуменки