Да си направим цветарник-палитра за градината

Градината е място, в което намираме красота, тишина и се зареждаме с прекрасно настроение. Там прекарваме времето си когато искаме да си починем от градския шум и уморителния ден.

Идеи за градината

Сигурно сте засадили доста цветя, които се "усмихват" в различни цветове и допълнително допринасят за красотата и свежестта на вашето малко райско кътче. Но няма ли да е по-добре да добавим и някой допълнителен елемент към цялостната палитра от цветове.Ако обичате да експериментирате с декорацията в двора и градината, то следващата страхотна идея е за вас. Ще си направим цветарник-палитра, тъй като във всеки от нас "живее" по една артистична личност... един художник готов да твори красота.

Как се прави:

За да направите цветарник-палитра ще ви трябват 8 саксии с разноцветни петунии или други любими ваши цветя. 8 кръгли кашпи за саксиите за цветя. По техният размер ще бъдат отворите на вашия цветарник-палитра.

  1. Една лопата и едно гребло за листа, които ще играят ролята на "четки" на палитрата.
  2. Лист стиропор (дебел) и лист шперплат. Начертайте върху защитното фолио на стиропора рисунка на палитра.
  3. След това изрежете по контура с ръчна електрическа фреза, прободен трион (зеге) или друг подходящ инструмент.
  4. Укрепете средата на палитрата от двете страни с кръгло парче шперплат.
  5. Закрепете дървени крачета към палитрата. Боядисайте готовото изделие с боя имитация на дърво - светъл и по тъмен нюанс.
  6. Може да боядисате и в друг цвят според аранжировката и подредбата на градината ви.
  7. Покрийте отгоре с лак. След като направите такава нестандартна декорация за градината си, вие можете със заслужена гордост да казвате: "Аз рисувам своята градина с цветната палитра на природата!"

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #цветарник

Вижте още

loading...