Елхичка от тел и мъниста

Днес ви предлагаме да си измайсторите много лесно, но същевременно много красиво и оригинално коледно дръвче с монетка или бонбонче вътре. То идеално може да се впише в украсата на голямата елха, особено ако има деца у дома.

Идеи за украса

Освен това може да го използвате като го закачите на подарък или за украса на работното място. Целият работен процес ще ви отнеме 20 минути. Нека да започнем да творим!

Необходими материали:

  • зелени мъниста
  • няколко по-големи мъниста в друг цвят
  • тел
  • декоративна лентичка
  • монетка или бонбон
  • парченце двустранно залепващо тиксо (лента)

идеи елхичка от тел и мъниста

Как се прави:

Вземете парче тел и в единия край оформете примка (ушенце). След това започнете да нанизвате зелени мъниста, като от време на време между тях поставяйте големи мъниста за украса на коледната елхичка.

идеи елхичка от тел и мъниста

Извийте на спирала запълнената с мъниста тел, придавайки й форма на елхичка.

идеи елхичка от тел и мъниста

Когато елхичката е готова, оформете примка (ушенце) в горния й край.

идеи елхичка от тел и мъниста

След това с помощта на парченце двустранно залепващо тиксо залепете монетката или бонбончето към единия край на декоративна лентичка. Другият край на лентичката промушете през примката на върха на елхичката и завържете панделка. Монетката или бонбончето трябва да виси. Готово!

идеи елхичка от тел и мъниста

идеи елхичка от тел и мъниста

идеи елхичка от тел и мъниста

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.