Хитър трик! Ето как да разберем кое пилешко месо на витрината в магазина е прясно и качествено!

Свикнали сме много от продуктите по родните ни магазини, да са със занижено качество, да са с изтекъл или изтичащ срок. Ето как да разберем кое пилешко месо на витрината в магазина е прясно и качествено!

Често вносното месо е с доста по-ниско качество от българското, но лесно може да се преетикира и да носи някое "народно", "селско", "био" и "еко" етикетче примамващо ни да купим.

Само че ние като отговорни за своето здраве и разбира се любители на добрия вкус, е добре да знаем как да си подбираме продуктите за домашната трапеза, на която се хранят любимите ни хора.
Днес ще ви покажем как да различавате прясното от старото пилешко месо. Не винаги най-шареният етикет с надписи от типа "свежо", "от нашата ферма", "екологично чисто" са символ за добро и качествено месо. Въпреки че гледате датите върху опаковката, най-добре е да направите следния лесен тест, за да разберете доколко е прясно месото.
Макар че всички знаем как се отглеждат в повечето случаи пилетата във фермите, все пак има производители на пилешко месо, които предлагат по-добър продукт от другите.

  • Когато вземете от витрината тарелка с пилешки гърди се вгледайте в цвета им. Ако е розов, то изглежда, че пилето е хранено добре и по-вероятно да има по-добър вкус от гърдите, които са с жълтеникаво-сив цвят. При последните най-вероятно има оцветители и храната, която са похапвали пилетата не е била качествена.
  • Следващото, което трябва да направите, докато държите тарелката в ръце е да натиснете с пръст месото. Ако то се върне бързо в предишната си форма, купете го, ако ли не, върнете го във витрината.
  • Тези от вас които похапват домашно пилешко месо, знаят колко по-жълта стои мазнината в сравнение с тези, които се продават по магазините. Това е така защото птицата е хранена не само с фураж, но и със зеленчуци, плодове и други естествени храни. Така че като избирате пиле от магазина гледайте мазнината да му е по-жълта и да има по-естествен цвят.
  • И още един последен, но не по-малко важен съвет. Избягвайте да купувате месо на промоция! Оставяме ви сами да се сетите защо.

Грижете се за здравето на семейството си! Бъдете разумни потребители, а не просто консуматори!

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.