Как правилно да печем месо с лук

Печенето на месо с лук изглежда лесна задача, която може да бъде поверена дори на всеки. Всъщност е така, ако човекът, който приготвя месото, е наясно с една подробност. Много готвачи допускат тази грешка и резултатът далеч не е идеален.

Печенето на месо с лук изглежда лесна задача

Печенето на месо с лук изглежда лесна задача

© Ron Lach, Pexels

Грешен начин за пържене

Най-често първо се запържва лукът и след това се добавя месото. Проблемът е, че лукът покрива тигана и пречи на месото да достигне правилната температура.

По този начин месото пуска соковете си и се вари, вместо да се пържи. По този начин някои части от месото залепват за дъното на тигана и започват да загоряват.

Резултатът е изгорял лук, полусварено и полуизпечено месо с прегорял вкус. И като бонус, тиганът трябва да се почиства.

Първо изпечете месото. Загрейте тиган с олио и поставете продукта

Първо изпечете месото. Загрейте тиган с олио и поставете продукта

© Jakub Kapusnak, Foodiesfeed

​Как се пече правилно месо с лук

Първо изпечете месото. Загрейте тиган с олио и поставете продукта, който е нарязан, например на кубчета. Добавете лука, когато месото се запържи от всички страни.

Така месото става по-апетитно и с по-добър вкус, а лукът е добре изпечен, но не и прегорял. Тиганът се почиства много по-лесно. Добър апетит!

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.