Корниз в еко стил

Завесите (',пердетата) са традиционна и често неразделна част от дизайна на помещенията в дома ни, запазвайки нашия личен живот далеч от очите на другите хора. Разбира се те имат и декоративна роля и допълват атмосферата в интериора.

Идеи за дома

Днес по магазините има много голям избор от пердета и корнизи за тях - от най-обикновените модели, до съвременни електрически корнизи с дистанционно управление. Можете да изберете подходящ вариант за вашия интериор, но ако искате да спестите някой лев, ви предлагаме бързо, лесно и без големи разходи, да си направите корниз в еко стил.

Какво ще ви е нужно:

  • прави и сухи клони от дърво
  • шкурка
  • пила
  • дрелка и винтове
  • боя или лак за дърво по желание
  • завеси (за предпочитане леки, изчистени и изработени от естествени материали)

Как се прави:

Започнете като изберете подходящ размер и форма на клон, който ще играе ролята на корниз. Почистете го от малките странични клонки, така че да можете да сложите завесите и да ги движете по него. С шкурката обработете грапавите части на корниза, за да улесните плъзгането на завесите. Ако желаете, можете напълно да изчистите клона от кората му и да го покриете с лак или да го боядисате в някакъв цвят. Но цялата красота на този корниз е в неговата естественост и грубоватата натуралност, с всички следи, оставени от природата и атмосферните влияния.


идеи корниз в еко стил


Отрежете от друг клон две къси, но достатъчно здрави и широки парчета. Прикрепете ги към стената с винтове. Върху тези детайли прикрипете главния корниз-прът с вече поставена завеса. Завесата може да си я поставите по ваш начин, както си изберете, на кукички, с връзки и т.н.


идеи корниз в еко стил

идеи корниз в еко стил


Готовият корниз може да украсите с малки клонки. Тази украса до прозореца ще докара естествената природна красота в дома ви, а помещението ви ще стане много приветливо и уютно.


идеи корниз в еко стил

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #пердета #корниз