Лесна домашна паста, от която тиганите и тенджерите ви ще заблестят

Имате ли в кухнята съдове, които трудно почиствате? Предполагаме, че телчето не ви е пръв приятел и мразите да търкате загорялата тенджера дълго време. Днес ще ви улесним и ще ви спестим ненужните усилия с тази страхотна и лесна идея.

Ще ви покажем как може да си направите за нула време домашна паста за почистване на кухненски съдове, с която лесно ще премахнете мръсотията от любимия тиган или тенджера. И дори ще може да се насладите на блясъка на кухненските си съдове.

Какво ви е нужно?

Съставките са само 3 и изобщо не са скъпи.

  • половин чаена чаша сода бикарбонат (хлебна сода)
  • 1 чаена лъжичка препарат за миене на съдове
  • 2-3 супени лъжици кислородна вода (водороден пероксид)

Как се прави:

  1. Разбъркайте трите съставки, докато сместа започне да наподобява бита сметана. Ако са недостатъчни 2 супени лъжици кислородна вода, добавете още една.
  2. Време е да пристъпим към действия. Намажете замърсената повърхност на домакинския съд и изчакайте 10 минути, за да подейства пастата.
  3. Накрая отстранете мръсотията с мокра гъба и се насладете на блясъка на вашата тенджера или тиган.


Почистване с лесна домашна паста

Лесно и ефективно!

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.