​Как да почистите трайно прозорците: без прах, без мръсотия

Много домакини търсят начин да измият прозорците и подовете бързо и да се отърват от праха и мръсотията за по-дълго време.

Как да почистим лесно и трайно прозорците

Как да почистим лесно и трайно прозорците

© Boudewijn Huysmans

Има такъв метод за измиване на прозорците за бързо и трайно отстраняване на прах и мърсотия. Той е достъпен за всеки. Трябва да приготвите специален разтвор, който не изисква специални съставки. Налейте 5-6 литра вода в леген. Добавете ½ част от една супена лъжица препарат за миене на съдове и 1-1,5 супени лъжици оцетна есенция.

Разбъркайте добре съставките. Напоете кърпа в разтвора, избършете прозорците и отстранете влагата със суха кърпа, например абсорбираща кърпа.

За почистването на подовете се използва различен вид почистващ препарат. Изсипете препарата за почистване на подове в 7-8 литра вода. След това към разтвора се добавя 25 г глицерин.

Разбъркайте добре съставките и след това избършете пода. Продуктът придава на повърхността блестящ завършек и не оставя лепкави следи, а ефектът се подобрява и продължава по-дълго всеки път, когато разтворът се използва при всяко почистване.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #почистване