Портокалови рози

Портокалът разполага с всички необходими аромати за повдигане на настроението, възхитителен сладко-кисел вкус и огромно количество от така нужните за нашето здраве и красота витамини!

Идеи за украса

Той може не само да бъде яден, да се правят от него маски за лице, да се декорират торти, а също така и да се украси с него интериора. Днес ви предлагаме да си направите "портокалови рози", създавайки по този начин естествен и красив ароматизатор за вашия дом.

Как се правят:

Започвайки от върха на портокала, изрежете спираловидно тънка лента от кората, стараейки се да захванете и малко от бялата част.

идеи портокалови рози

След това навийте кората на плътна спирала.

идеи портокалови рози

Заготовката на розата е готова.

идеи портокалови рози

Поставете я върху картон, а него върху радиатора или някъде близо до отоплителен уред (разбира се спазвайте правилата за безопастност). Розата от портокал изсъхва за около два-три дни, след това става твърда и добре запазва формата си.

идеи портокалови рози

Направете си няколко и ги наредете в прозрачен съд. Портокаловите "рози" могат да бъдат украсени със смес от ароматни сушени цветни венчелистчета.

идеи портокалови рози

идеи портокалови рози

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.