Как да си направите домашен дифузер?

Свежият въздух е важен за всеки дом. Можем да си го осигурим с овлажнител за въздуха, ароматни свещи или чрез често проветряване на помещенията. За съжаление обаче, изкуствените аромати и веществата, отделяни при изгаряне , често причиняват главоболие и дискомфорт.

Идеи за дома

Бихте могли да заложите на един елементарен, но здравословен и много приятен вариант – домашен дифузер за натурални етерични масла. По този начин ще внесете топлина и нежен аромат през студените месеци, и свежи хладни нотки през горещото лято. Освен за освежаване на въздуха, дифузерите се използват и за ароматерапия, така че полезното успешно се смесва с приятното.

Колкото по-опростен е дизайнът на дифузера, толкова по-елегантно изглежда той

  • Колкото по-опростен е дизайнът на дифузера, толкова по-елегантно изглежда той. Предлагаме ви изключително лесен начин да си го направите сами у дома, без това да ви отнема много време и ресурси. Още едно негово предимство е, че се вписва чудесно във всеки интериор и може да се постави във всяко помещение, без да са му нужни пламък или ток.

Как да си направите домашен дифузер?

Започнете с подготовката на етеричните масла, които ще комбинирате в дифузера. Може да изберете любим аромат или да комбинирате няколко различни масла, които да дифузирате. Също може да добавите леко базово масло – фракционно кокосово, бадемово или от жожоба, например. Всяко масло има различни ползи за здравето и оказват влияние върху настроението на човек. Прочетете повече за тях и преценете кои са подходящи за вас.

Любим аромат

Ето кои са необходимите материали за направата на дифузера:

  • Стъклено бурканче в предпочитан от вас размер;
  • Пръчици от ратан, бамбук или тръстика;
  • Базово масло;
  • Натурално етерично масло.

Приготвяне:

Напълнете стъкленото бурканче с базово масло;

Добавете няколко капки от етеричното масло към него (20 капки етерично масло към 1/4 ч.ч. базово);

Потопете пръчиците в маслата и ги разбъркайте внимателно;

Пръчиците трябва да стоят около 2 часа в маслата, след което е необходимо да ги обърнете с мокрите краища нагоре;

Когато ароматът им намалее или изсъхнат, отново ги обърнете и изпълнете всяка стая със завладяващ и свеж аромат.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.