Празнична елха от люспи на шишарки

Подготвихте ли се за Нова Година? А изработихте ли всички декорации, за да придадете на дома си весело настроение? Но да не забравяме, че основният атрибут на празника е елхата. Така, че в навечерието на Нова Година, ние ви предлагаме да си направите свое уникално, празнично дърво от шишарки.

Идеи за украса

Ще ви трябва само малко свободно време, някои материали, които ще видите описани по-долу и желание за творчество. Ако всичко това съберете заедно, то съвсем скоро във вашия дом ще се появи ярка оригинална красавица, която може да ви служи като украса няколко години. Такава елха ще бъде малко по-необичайна, но е гарантирано, че ще се хареса на гостите ви и цялото семейство.

Какво ви е нужно:

  • шишарки
  • ножица
  • силно лепило
  • картон
  • сух карамфил (подправка)
  • спрей боя или акрилна, в случая златен цвят
  • брокат

Как се прави:

Като начало отделете внимателно люспите от шишарките, като срежете с ножицата краищата им в права линия.
От картона или твърд лист хартия направете конус. Той ще бъде основата на вашата бъдеща елха
След това залепете люспите в кръг, като започнете от долната част на 
конуса. Може на всеки нов ред да ги залепвате шахматно или една над 
друга.
На върха на елхата залепете карамфил (подправка).
След като лепилото изсъхне, започнете оцветяването на вашата красавица. За целта може да използвате подходящ спрей или акрилна боя.
Ако решите да използвате боя с "металик" ефект, тогава вашето празнично дърво ще изглежда много по-грандиозно и ефектно.
В резултат на тези лесни стъпки, ще получите ето тази красота.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.