Великденски яйца, изработени от папие-маше

Приближава един от най-важните и любими църковни празници - Великден. На този ден, искаме да зарадваме близките си хора и да им подарим малки подаръчета. Те могат да не бъдат скъпи, най-важното нещо това е вниманието и жеста. Оригиналността на изненадата трябва да бъде много по-приятна, отколкото цената.

Идеи за украса

Днес ние решихме да споделим с вас една идея, как да си направите необичайни опаковки за прекрасни сувенири и лакомства - яйца, изработени с техниката папие-маше. Такава изненада ще се хареса и на възрастни и на деца, тъй като в действителност няма как да знаете какво има вътре и за разлика от закупените шоколадови яйца, те могат да поберат по-голям подарък.

От какво имате нужда:

  • балони
  • бяла тънка хартия
  • цветна тънка хартия
  • перфоратор за хартия
  • ножица
  • четка
  • препарат за колосване на тъкани или обикновено нишесте (разтворено във вода)

Как да ги направите:

Нарежете цветната хартия на ивици, нагънете на хармоника, перфорирайте в средата и разрежете на квадрати. След това надуйте няколко малки овални балона с формата на яйца.

После залепете върху тях няколко слоя (3-4) бяла хартия, като оставите малко да изсъхне. Най-отгоре залепете квадратите с дупка.

Оставете детайлите да изсъхнат на стaйна температура. След като всички слоеве са напълно сухи (по-добре да се изчака около един ден), извадете балоните и през дупката напълнете хартиените яйца с различни бонбони, сувенири и дребни играчки.

Ако дупката е малка, разширете я, но после внимателно отново залепете.

Можете да направите домашен пъзел и да вкарате различни части от него в някои от яйцата, като по този начин ще накарате децата да го съберат и подредят.

Вижте повече

Великденско яйце от конци

Великденско яйце от конци

Великден е един от най-светлите християнски празници. Хубаво е да украсите дома си и да внесете празнична атмосфера. Затова ние ви предлагаме една ефектна и красива...

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.