Знаете ли кой е модерният цвят на годината? Цветът на живия корал!

Винаги съм се чудил как така някой решава кой ще е модерния цвят през годината. И всички разбират, че е точно това, което искат и въодушевени се юркат да купуват дрехи, обувки и аксесоари с този цвят.

Сигурно сте чували разговор от типа:

- Оу муцка да знаеш, че тази година е модерно да се носи цвят горчица

- Ха, ами аз защо тогава още си джиткам с леопардовото клинче?

Но кой определя модерния цвят на годината? Дали дизайнерите се наговарят, защото им е останал залежал няколко километра плат от определен цвят?

Оказва се, че има организация или по-точно институт определящ цвета на годината. И това не е някаква прищявка на разни мухлясъли и очилати старчета, а е плод на задълбочени изследвания. Институтът Pantone и неговите експерти изследват тенденцитие за използване на определени цветове в сферата на изкуствата, модата, рекламата, интериорния дизайн, печата и др. След задълбочени проучвания те избират кой ще бъде водещия цвят, под чието влияние ще премине годината и го публикуват в своето специално ръководство насочено към различни професионалисти, като дизайнери на дрехи, интериори и реклама, флористи и други.

И ето за 2019 година институтът Pantone избра царя на цветовете и той е цвета на живия корал (living coral 16-1546).
(А аз като мъж си мислех, че след цвят "сварена скарида", нищо друго не би ме учудило.)

Модерните жени тази година ще са цветни и свежи в този страхотен цвят пълен с енергия. Без значение какво ще носите в цвета на живия корал - обувки, панталон, палто или чанта вие със сигурност ще привличате погледите върху себе си!

pantone living coral 2019 03

- Е добре де муцка, аз ако облека нещо в такъв цвят, няма ли да заприличам на розово фламинго?

- Не! Ще бъдеш един елегантен корал... при това жив!
pantone living coral 2019 04

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.