5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
идеи котка-матрьошка от хартияПомните ли колко забавни играчки са матрьошките? И тъй като е доста трудно да си намерите подобна интересна вещ, можете да си направите сами от хартия нещо подобно, само че във формата на любимо животинче. Котка, например, за по-лесно.

В днешно време е трудно да се задържи вниманието на детето с нещо различно от телевизора или таблета. Затова днес ви предлагаме тази много лесна и в същото време супер евтина идея за играчка-самоделка. Детето ви ще се забавлява с нея, а също може да участва в изработването й, защото единственото, което трябва да правите е да нагънете заедно малко цветна хартия и да нарисувате котешки мустаци. Е, почти единственото – ще трябва още опашка, ушички и разни други котешки атрибути, но те изобщо няма да ви затруднят.

Какво ви трябва – няколко цветни листа (хубаво е да са от по-твърда хартия или картон), ножица, схемата за сгъване, която ще видите по-долу и един черен маркер, с който да рисувате. За да постигнете ефекта на матрьошката, всяка изработена "котка" трябва да е по-малка от другите. Ние сме показали пет, но вие можете да си изработите, колкото пожелаете.

идеи котка-матрьошка от хартия

Разгледайте внимателно снимките, които сме подбрали – те показват стъпка по стъпка изработването на играчката.

идеи котка-матрьошка от хартия

идеи котка-матрьошка от хартия

идеи котка-матрьошка от хартия

идеи котка-матрьошка от хартия