3.25 1 1 1 1 1 Rating 3.25 (4 Votes)

идеи висулки от епоксидна смолаВисулките от епоксидна смола ще ви позволят да запазите дребен предмет, който има голямо значение за вас.

Нещо, което бихте носили винаги със себе си.

Направете си страхотно украшение със сантиментална стойност или просто експериментирайте и съчетайте с обичайния си тоалет.

 

 

Какво ще ви е нужно:

прозрачна двукомпонентна епоксидна смола (по-добре специална за творчески работи)
втвърдител към смолата (продава се в комплект)
чаши за еднократна употреба
акрилна или витражна боя (по желание)
формички
пластмасова лъжичка за еднократна употреба
латексови ръкавици
лентички, верижки, комплект закопчалки, халкички и накрайници за бижута
съд с капак
дървени пръчици
шкурка
декорация за висулката паети, мъниста, природни материали (по ваш избор)

Как се прави:

Смесете еднакво количество епоксидна смола и втвърдител. Разбъркайте добре с пластмасовата лъжичка за еднократна употреба и излейте във формичките, които се подбрали. Ако искате вашите вътрешни декорации да бъдат по средата на висулките е необходимо да направите двупластова заливка във формичките. След като положите първия слой смола е необходимо тя да изсъхне. После поставяте дребни цветя, мъниста, паети и т.н и чак тогава заливате втория слой.

Смолата не изсъхва толкова бързо, силно привлича прах и всевъзможни частици, затова изделията трябва да съхнат в съд с капак. Ако добавите акрилна или витражна боя в смолата, ще получите много различни цветове. Акрилните бои дават непрозрачни цветове, а витражните - прозрачни. Не трябва да слагате по много, за да не изсуши епоксидната смола.

идеи висулки от епоксидна смола

Не забравяйте да направите дупка с дървена пръчица в украшението преди да е изсъхнало, макар че може да бъде пробита и по-късно. Ръбовете трябва непременно да бъдат минати с шкурка и да се полират. В дупката можете да сложите лентичка или верижка. Готово! Вече имате нови уникални украшения направени от вашите ръце.

идеи висулки от епоксидна смола

идеи висулки от епоксидна смола