Спонсорирана публикация

10 книги, които ще променят представата ви за храната и здравето

Правилното хранене е в основата на нашето здраве. Заради забързаното ежедневние обаче то често остава на заден план, което, макар и неосъзнато, ни вреди. Освен това, много хора смятат, че здравословното хранене изисква отделяне на големи суми, които са непосилни за тях. В този списък ще ви представим десет книги, които ще ви помогнат да се храните правилно, без да се налага да харчите много пари, нито пък да отделяте много време.

© freepik.com

„Гответе здравословно с Биляна Йотовска” – Биляна Йотовска

Името Биляна Йотовска е познато на много от нас. Както в България, така и в чужбина, тя е известна като един от най-популярните фитнес модели. За да поддържа тялото си, освен на тренировки, тя набляга и на здравословното хранене.

В своята книга „Гответе здравословно с Биляна Йотовска” Биляна представя 142 здравословни рецепти, както и 12 смутита, които да събудят организма ви и да ви дадат енергията, от която се нуждаете. За тези от вас, които харесат това, което Йотовска е споделила в тази книга, има още една, в която освен за хранене, става въпрос и за мотивация, както и защо е важно да се грижим за себе си.

„Излекувайте кожата си” – Карън Фишър

Няма човек, който да не е страдал от проблеми с кожата в даден момент от живота си. При някои от нас това неудобство е доста по-сериозно, затова в своята книга„Излекувайте кожата си” Карън Фишър споделя как да се спасим от него, без да ползваме лекарства и козметика. След прочита на книгата читателят ще знае как за 2 месеца да се отърве от проблемната кожа само с помощта на храната.

Освен за кожата, тези рецепти ще бъдат от полза на тези от вас, които имат проблеми с храносмилателната система, главоболието, както и много други.

„Ръководство по кетогенна диета за начинаещи” – Ейми Рамос

„Ръководство по кетогенна диета за начинаещи” – Ейми Рамос

В последно време кетогенната диета е най-популярната в целия свят. Факт е, че примерите на хора, които са променили здравословното си състояние и тялото си с помощта на диетата, са много. Но както всичко ново, така и започването на тази диета поставя някои от нас пред много въпроси, което може да ни откаже от започването ѝ .

В книгата си „Ръководство по кетогенна диета за начинаещи” Ейми Рос споделя с читателите си как да започнат да се хранят по този режим, без да се налага да се сблъскват с трудности, които да ги накарат да изгубят мотивацията си за промяна.

„Суперхрани всеки ден. Рецепти за здраве и щастие” – Джейми Оливър

„Суперхрани всеки ден. Рецепти за здраве и щастие” – Джейми Оливър

Джейми Оливър е познат в целия свят като противник на нездравословното хранене, а в своята книга „Суперхрани всеки ден. Рецепти за здраве и щастие” той споделя изпитани и разнообразни рецепти, които ще ви бъдат от полза при желанието за водене на по-здравословен начин на живот. В книгата има рецепти за всяко хранене от деня, както и за междинни такива.

„Сервирай за победа” – Новак Джокович

Тенисист номер едно в света споделя в своята книга 14-дневен хранителен режим, с чиято помощ да усъвършенстваме както физическото, така и умственото си състояние. „Сервирай за победа” е особено подходяща и за тези от вас, които имат желание да се хранят безглутеново, тъй като самият Новак Джокович предпочита този тип ястия.

„Храната може да ви излекува” – Мехмед Оз


Мехмед Оз добива популярност заради полезните съвети, които дава, свързани с лечението чрез хранене. Той смята, че храната има особено влияние върху нас и здравословното ни състояние, затова и написва „Храната може да ви излекува”. В книгата си той споделя най-лесния начин да избегнем хроничната болка, излишните килограми, както и множество болести.

Сред страниците ще откриете и триседмичен план, състоящ се от суперхрани, които да приготвяте лесно – така ще успеете да се мотивирате да промените навиците си на хранене.

„Здравословно гладуване” – Джейсън Фънг

Диетите винаги са били популярна тема. Често хората прибягват до тях, за да опитат да свалят излишните килограми бързо и да се почувстват по-добре.

Нещо не толкова популярно, но пък много ефикасно, е гладуването. Разбира се, тук не става въпрос за умиране от глад, а за лечебен метод, който оказва влияние както външно, така и вътрешно. В „Здравословно гладуване” авторът обяснява как е правилно да се практикува гладуването, както и защо всъщност то е важно за здравето ни.

„Храната като лек” - Уилям Ли

В „Храната като лек” Уилям Ли споделя наблюденията си над 200 суперхрани, които имат свойствата да ни спасят от коварни болести. В книгата си той споделя своя опит и ни съветва кои храни е добре да изключим от менюто си, както и кои са тези, които задължително трябва да присъстват в него.

„Здравословни десерти” – Генади Генадиев

„Здравословни десерти” – Генади Генадиев

Десертите, макар и смятани за не особено полезни, са любимата част от менюто на почти всички. Естествено, за тези, които искат да изглеждат добре, похапването на нещо сладко носи негативни емоции. В книга си „Здравословни десерти” Генади Генадиев споделя здравословните алтернативи на най-обичаните десерти, които да не ни карат да се чувстваме зле, а напротив.

„50 здравословни кето десерта” – Габриела Цулин

В „50 здравословни кето десерта” авторката споделя голям брой любопитни идеи за нещо сладко, подходящи за тези от вас, които се хранят безглутеново, както и за тези, които предпочитат нисковъглехидратно-високомазнинното хранене. За ваше улеснение Габриела Цулин е изчислила и нутриентите към всяка рецепта.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #книги