4 лесни начина да освежите дома си

От миналата година ти се иска да промениш интериора вкъщи? Тогава е крайно време да го направиш. Ето няколко трика да преобразиш местенцето си веднага.

Съживи всекидневната

Растенията внасят свежест в стаята ти и пречистват въздуха. Ако си травматизиран /а/ затова, че си уморил /а/ няколко красиви цветя (като орхидеята ти, лека и пръст), то кактусите и сукулентите са твоите нови най-добри приятели. Сложи цветето на перваза на някой слънчев прозорец и го поливай само веднъж на две седмици (знак, че си се престарал /а/: оклюмали и завехнали листа).

Преоблечи гардероба си

Не бързай да изхвърляш стария гардероб, който наследи от баба си. Защо да харчиш пари за нов, като има толкова много дрехи и почивки, за които да похарчиш парите си?

Решението: малко боя и нови дръжки. Пребоядисай гардероба в любимия си цвят и му купи декоративни дръжки (ще се изненадаш колко интересни модели има). Те са като "обеци" за него, а отнемат само няколко минути за слагане.

Просто отвори вратичките, развий старите дръжки и ги смени с по-красиви и модерни.

За още по-готин ефект, закачи табелка с надпис: "Аз обичам гардероба си!".

идеи 4 лесни начина да освежите дома си

Изложи своите Instagram шедьоври

Не позволявай тези велики парти снимки да останат неоценени. Направи селекция с любимите си кадри, отиди до най-близкото фото и поискай да ги изкарат в няколко различни размера.

След това ги сложи в еднакви бели рамки и с различни големини и ги закачи в коридора или във всекидневната над дивана.

идеи 4 лесни начина да освежите дома си

Внеси нов цвят

Един от най-добрите начини да освежиш атмосферата в дома си е като боядисаш една от стените в различен цвят. Не е толкова трудно колкото изглежда - все пак е само една стена.

Отиди до най-близката железария и купи валяк, четка, ваничка за боя, найлон (за покриване), хартиено тиксо (за отсичане) и разбира се, боя. Избери стена, пред която стои голям мебел като легло или диван и помоли приятел да ти помогне.

Имаш нужда от учител? Помоли за съвет продавача в железарията или приятел, който има опит.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #стил в интериора