Да си направим красиви кутии за книги и списания

Всички знаем, че в детската стая почти постоянно цари невероятен хаос! И с напредване на възрастта, мястото на играчките се измества от интересни книги и списания, които децата имат навика да оставят навсякъде. Днес ще ви предложим много красиво и едновременно с това евтино и просто решение на този проблем. Естествено, изпълнението няма да ви отнеме много време и ще бъде изключително лесно!

Какво ви е нужно:

Трябват ви няколко големи картонени кутии от зърнени закуски, прах за пране или каквито там се намират във вашето домакинство. Колкото по-големи са кутиите, толкова по-добре. Други необходими материали са ножица, линийка, канцеларско лепило, някаква четка и разбира се - цветна хартия или плат, с които да „облечете“ кутиите.


Кутии за книги и списания


И така, започваме с изрязване на кутията.


Кутии за книги и списания


За да са симетрични изрязаните участъци, добре измерете с линийката и отбележете в двата края с молив. Ако искате кутията да е с овални странѝци, ползвайте за подложка при чертането най-обикновена чиния.


Кутии за книги и списания


Намажете добре кутията с лепило. След това започнете да я облепяте от външната страна.


Кутии за книги и списания


А вътрешната страна нарежете по показания на картинката начин, след това, залепете.


Кутии за книги и списания


Ако желаете, можете да намажете с лепило и след като сте залепили хартията – това ще придаде здравина и гланц на външната част на кутията.

Кутии за книги и списания


Ами, това е цялата философия! Останалото зависи от вашето въображение – можете да добавите какво ли не за декорация. Не забравяйте да привлечете и децата в тази не само приятна, но и полезна дейност.


Кутии за книги и списания

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.