Да смаем гостите с ледена купа с рози

Обичате ли оригиналните идеи? Днес сме ви подготвили точно такава. Ще ви покажем как може да украсите празничната си трапеза с... ледени съдове. Те са хит през последните години и могат да бъдат връхната точка на всяко парти, независимо кога се провежда - през лятото, есента или зимата.

Идеи за дома

Ледените съдове са предназначени да изненадат и удивят гостите ви. Може ли да си представите реакцията им, когато видят вашите ледени шедьоври? В ледените купи е хубаво да се поднасят студени супи и разбира се, замразени десерти, а различните видове ледени чаши са идеални за алкохолни напитки. Както се досещате обаче, тези произведения на изкуството са с краткотраен живот и затова се постарайте да ги поднасяте на трапезата само, когато ще се консумира от тях, а не предварително.

Е, понякога ще се наложи гостите да излапат по-набързо това което сте им приготвили, но ефекта ще бъде... уау. Такива ледени съдове се правят много, много лесно.

Опитайте? Днес сме решили да ви покажем как може да си направите ледена купа с рози.

Какво ви е нужно:

  • рози
  • две купи по-голям и по-малък размер (да може едната да влиза в другата)
  • ножица
  • вода

Как се прави:

В по-голямата купа поставете розите (може да използвате и други цветя или плодове).

идеи съдове от лед

След това сложете по-малката купа в средата и запълнете пространството между двете купи с вода.

идеи съдове от лед

идеи съдове от лед

Отгоре захлупете с капак или просто поставете тежък предмет в малката купа. Двете купи трябва да са на еднакво ниво.

идеи съдове от лед

Сложете двете купи във фризера за една нощ или докато водата замръзне. За да освободите лесно вашата ледена купа от формата, необходимо е да я поставите в продължение на няколко минути в по-голяма купа със студена вода. Съхранявайте ледената купа във фризера до нейната употреба

.идеи съдове от лед

Ако е възможно използвайте стъклени съдове, за да може да виждате украсата, докато я нареждате. От друга страна пластмасовите купи се отделят по-лесно. По същият начин може да направите и малки купички за всеки един от гостите. Може ако искате да боядисате купите, като добавите няколко капки оцветител за храна. Всичко зависи от вашето въображение.

Вижте още няколко идеи за ледени съдове:

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #идеи с лед