Ето как да премахнем синини по тялото с продукти, които ги има във всяка кухня

Има хора, които и в средата на стадион да се намират, пак ще намерят къде да се блъснат. Лично аз познавам такива, които постоянно имат някакви синини по тялото и дори не си спомнят, къде са ги получили.

В ежедневието си, постоянно се сблъскаме с различни предмети, тъй като все бързаме или сме разсеяни. След сблъсъка синината ни е почти гарантирана и може много бързо да се появи, заради нарушаване на кръвоносните съдове в кожата.

Днес съм решил да ви покажа как бързо може да премахнете от синини по тялото, с помощта на продукти, които ще намерим във всяка една кухня. За да не се налага на другия ден да обяснявате на колегите от къде са тези синьо-пурпурни петна.

Като говорим за синини по тялото, няма как да не се сетя за една моя съседка, която в яда си ударила мъжа си с тиган по главата и след като й минало, му намазала цицината с мехлем и му казала: "Е-е-ех Иване... какво ли щеше да правиш ти без мен?". :D

Та ако и вие сте се вихрили с тигана или сте се сблъскали с вратата на гардероба, ето няколко ефективни начина за отстраняване на синини с подръчни материали.

  • Най-ефикасното и бързодействащо средство срещу синините е леда. Ако се ударите, веднага наложете мястото с лед, преди да се е появила синината. Този компрес ще накара кръвоносните съдове под повърхността на кожата да се свият и да се предотврати отока. Така дори и да е започнала да се появява синина, тя ще избледнее и няма да се разпространи.
  • Солта я има във всяко едно домакинство и с нейна помощ също може да се отървете от досадните синини. Вземете една щипка сол и разтрийте с нея удареното място. Тя ще абсорбира лимфната течност, натрупваща се под кожата, ще намали болката и възпалението.
  • Картофите също са ефективно средство срещу синини. Те съдържат ензима каталаза, който намаля възпалението и болката. Просто отрежете един резен от суров картоф и положете върху синината за няколко минути.
  • С чесън също може да се справите с проблема. Намачкайте няколко скилидки и нанесете върху посинялото място. Увийте с марля и оставете така за около 30 минути.
  • Ябъковият оцет е полезен за доста неща, но и той е враг на синините. Вземете марля и я напоете с киселата течност, наложете върху засегнатото място и леко масажирайте кожата, докато попие. Това се прави за да се стимулира кръвообращението в горния слой на кожата.
  • Няколко тънки резенчета лук също могат да помогнат срещу пурпурните петна. Лютивото растение, което често ни кара да плачем в кухнята съдържа ензима алиназа, който ще стимулира притока на лимфна течност и ще предпази от натрупване на кръвта на едно място.
За справяне със синините използвахме ябълков оцет, лук картофи, сол... Ха! Щом имам всички тези продукти у дома, се замислих да добавя олио и да си спретна една картофена салатка. А леда в началото, който споменах... и на него ще му намеря предназначение. Да съчетаем полезното с приятното!

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.