Сладка противогрипна рецепта за засилване на имунитета

В периода на настинките и гриповете, започват и притесненията ни, че някой член от семейството ни ще се разболее. Ако се случи това, то неминуемо води до посещения при лекари, пиене на лекарства, подсмърчане, зачервени носове и тонове кърпички.


Както се казва най-добрата защита е атаката или в нашия случай - превенцията. Вместо да чакаме да се разболеем или да се тъпчем с разни химии, е по-добре да помислим как можем да предотвратим заболяването през есенно-зимния период.

Днес сме ви подготвили една сладка рецепта, с която ще можете да засилите имунитета си и ви гарантираме, че дори и малчуганите ще я харесат.

Тази плодова смес ще се отрази добре на организма ви и е много подходяща за периодите преди и по време на грипни епидемии.

Ето какво ще е нужно:

  • 200 гр. пчелен мед
  • 200 гр. сушени сини сливи
  • 200 гр. сушени кайсии
  • 200 гр. стафиди
  • 200 гр. орехи
  • 2 лимона с корите (добре измити)

Ако ви е много като количество, направете рецептата на половина.

Как се прави:

Нарежете лимоните и отстранете семките им. Сложете орехите в блендер, кухненски робот или друг подходящ домакински уред и разбийте. След това добавете останалите съставки до получаване на пастообразна смес. Ако е доста суха сместа и трудно се разбива, добавете малко вода или предварително накиснете сушените плодове във вода.

Сложете в буркан или друг подходящ съд и съхранявайте в хладилник.

Хапвайте цялото семейство по една супена лъжица 2-3 пъти на ден от тази сладка и чудотворна смес.

Обичате да сте здрави нали? Тогава се грижете за здравето си!

Споделете ако сте харесали тази рецепта за засилване на имунитета!

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.