Как да изберете дъска за гладене?

На пазара има много модели дъски за гладене. Вижте как да изберете най-удобната дъска за гладене?

Всяка жена знае, че гладенето на голямо количество пране е доста уморително, а поне веднъж-два пъти седмично й се налага да хване ютията. Гладенето на масата е неудобно, защото височината й е предвидена за седнал човек и през цялото време на гладенето гърбът се намира под напрежение. Към това се добавя и неудобството при изглаждането на по-сложни участъци от дрехите.

Затова отговорът на въпроса нужна ли е дъска за гладене е положителен.

Пазарът предлага много модели дъски за гладене. За да направите добър избор, имайте предвид следното:

  • Дължината на дъската трябва да бъде такава, че на нея спокойно да може да се разположи панталон (130-150 см), а ширината й да бъде 38-40 см.
  • По-добри, макар и по-скъпи, са дъските с оребрена метална основа. Слоят под платнената обвивка трябва да е достатъчно дебел и мек, за да не изпъкват при гладенето шевовете на дрехата.
  • Дъските с основа от кръстосани метални тръби не са за предпочитане. Под въздействието на парата след време мрежата от тръби се откроява на повърхността и съответно и върху гладената дреха.
  • Дъската непременно трябва да има сменяем платнен калъф, който от време на време да се изпира.
  • Важно е дъската да е снабдена с подвижни крака, които да регулират височината й според ръста на човека.
  • По-добре е шарнирите на краката да са с болтове. При разхлабване те лесно могат да се затегнат, докато занитените просто се разпадат.
  • Степенчатото фиксиране на височината на дъската е по-надеждно от плавното. Механизмът на последното с течение на времето се разхлабва и при гладене краката с течение на времето се разхлабва и при гладене краката започват да се сгъват.
  • Желателно е тампоните на краката да са гумени, а не пластмасови, защото пластмасовите се хлъзгат по пода.
Ако попаднете на дъска за гладене, отговаряща на гореизброените критерии, смело я купувайте. Ще останете доволни.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #дъска за гладене