Kак може да удължите живота си с цели 10 години? 3 лесни съвета!

Много често отговорите на важните въпроси в живота са просто пред очите ни. Забързани в ежедневието си, забравяме съвсем прости неща, които биха ни били полезни и биха намалили вредата, която понякога сами и несъзнателно нанасяме на организма ни.

Предполагаме, че обичате живота си и с удоволствие бихте го удължили, за да прекарате повече време с любимите си хора?

Усетили желанието ви, тук на помощ идват учените от университета в Кеймбридж (The University of Cambridge), които са провели изследване с помощта на 25 000 участници от 10 държави в Европа.

Хората участвали в изследването са на възраст между 45 и 80 години и им били задавани въпроси относно здравословните им навици, храненето и техния начин на живот.

След анализиране на данните се оказало, че:

  1. Можете да удължите живота си с 3 години, ако консумирате пет порции плодове и зеленчуци на ден.
  2. Ако се въздържате от тютюнопушене, ще прибавите към живота си около 4-5 години.
  3. Ще удължите с цели 3 години живота си, ако поддържате редовна физическа активност.


Не е толкова трудно да се спазват тези 3 правила нали? Експертите препоръчват да им обърнете внимание и да направите промени в живота си, ако искате да сте по-здрави и да се радвате на близките си и любими хора.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #дълголетие