Красив декор за вашата градина: лебеди от автомобилни гуми

Често в гаража си имате натрупани няколко стари автомобилни гуми, които вече няма да ползватe, но по някаква причина не ги изхвърляте. Идва обаче момент, когато си задавате въпроса: "Какво да правя с тях?".

Идеи за градината

Едно от най-добрите приложения на тези гуми е да украсите вашата градина, като ги превърнете в красиви лебеди. Има два начина за тяхното създаване: с обръщане на гумата и съответно без.

Какво ще ви е нужно:

  • стари автомобилни гуми без метални нишки за по лесно рязане
  • мека (гъвкава) ламарина или тънка арматурна тел (необходима за фиксиране на лебедовата шия)
  • малко винтове
  • бяла, червена и малко черна боя за боядисване на готовите лебеди
  • От работните инструменти се нуждаете от добре заточен нож, вероятно ножовка за метал или прободен трион (зеге) за по-плътни гуми.
  • Дрелка за закрепване на ламарината или телта към шията на лебедите.

Как се прави:

Като за начало с тебешир разчертайте гумата така както е показано на снимката. Две успоредни линии, свързващи се накрая, като триъгълник. От там ще започва човката на лебеда. От средната част на гумата ще направите главата, шията и опашката, а от външните парчета - крилата.

идеи лебед от автомобилни гуми

След това е време да започнете с рязането на основните части на лебеда, като използвате заточен нож (предварително накиснат в сапунена вода) или прободен трион (зеге).

идеи лебед от автомобилни гуми

Сега идва най-трудният и важен етап от работата - обръщането на гумата обратно и оформянето й като лебед. За удобство по-добре е разбира се да направите обръщането с още един човек, но ако няма в дадения момент някой приятел или близък до вас, може и сами, като стъпите на външната част на гумата. В резултат на това ще получите почти завършен лебед.

идеи лебед от автомобилни гуми

Време е да закрепите шията. Направете дупки в гумата и с помощта на тънката арматурна тел, създайте правилната форма на шията на лебед. Телта трябва да бъде фиксирана към външната страна на шията, а след боядисването тя няма да си личи. Ако използвате мека ламарина, тя трябва да бъде по самата шия и малко по дълга. Ламарината се извива по същия начин като телта, но в този случай с дрелката правите дупки в самата ламарина и закрепвате към гумата.

идеи лебед от автомобилни гуми

За да завършите вашето творение, боядисайте лебеда в бял цвят, а за човката използвайте червена и черна боя. Ако искате да направите очи, използвайте винтове.

идеи лебед от автомобилни гуми

Има и друг вариант за направата на лебед - без да се налага да обръщате гумата, в този случай, крилата ще бъдат легнали почти на земята.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.