Лесни упражнения у дома за стягане на корема

Нямате време да посещавате фитнеса, а искате да поддържате добра форма? Решили сте да спортувате вкъщи? Страхотно! Ние няма да се разпростираме в обяснения за спортни и хранителни режими, понеже това е работа на специалистите, но все пак, трябва да ви е ясно, че добрата форма е комплекс от правилно хранене и оптимално физическо натоварване. Без тези два компонента, няма как да постигнете желаната от вас фигура.

Мазнините в областта на корема са сигнал за неправилно хранене и ако предположим, че вече сте поограничили вредните храни, можем да ви предложим няколко ефективни упражнения за стягане на мускулатурата в тази област, в желания от вас вид.

Необходими са ви само една постелка за пода и няколко свободни минути у дома. Някои от упражненията можете да изпълнявате дори в леглото. Важното е да усвоите правилното им изпълнение. Последното е важно, защото никак не е трудно да причините травма на някоя част от тялото.

Ако нямате възможност да посещавате фитнес, за правилното изпълнение можете да проверите в каналите за споделяне на видеоклипове – има предостатъчно, качени от професионалисти, които знаят какво правят.Повторенията на упраженията зависят от нивото на вашите двигателни възможности Ако сте обездвижени от дълго време, не трябва да се натоварвате, а да започнете с по-малък брой движения и повторения, като постепенно увеличавате. Бъдете внимателни и не рискувайте да се травмирате.

И така, обещаните упражнения:

1. Да започнем с нещо лесно – обикновена коремна преса. Застанете в позата, показана на снимката и раздвижете горната част на тялото (гърдите към коленете). Няма нужда ъгълът на изпълнение да е голям. Това упражнение е за горната част на коремната преса.

Упражнения за стягане на коремните мускули

2. От легнало положение, сгънете колената под прав ъгъл и повдигнете леко гърдите към тях, както на показаната снимка. За по-прецизно изпълнение, търсете в сайтовете за видеообмен „knees up crunch“.

Упражнения за стягане на коремните мускули

3. С „ножиците“ /crisscross/ ще раздвижите по-голям участък от пресата. Не забравяйте да почивате минутка-две между сериите.Упражнения за стягане на коремните мускули

4. Съберете краката и ги вдигнете така, че да образуват прав ъгъл с останалата част на тялото. След това свалете надолу, но не докрай. Това упражнение е за средна и долна част на коремната преса.

Упражнения за стягане на коремните мускули

5. Време е да пораздвижим и страничните части! Легнете в показаната на снимката позиция, повдигнете горната част на тялото и в същото време се опитайте да докоснете първо лявата пета, после дясната. Повторете няколко пъти.

Упражнения за стягане на коремните мускули

6. Завършваме с flutter kicks. Малко са труднички тези ритници във въздуха, но се отразяват чудесно на долната част на пресата. Вижте на снимката точното изпълнение. Разликата с „ножиците“ идва от това, че краката не се кръстосват, а се движат вертикално.

Упражнения за стягане на коремните мускули

Отделяйте няколко минути дневно за раздвижване, обърнете внимание на храната и тялото ви ще се отблагодари с чудесна форма, а вие ще се чувствате по-свежи и тонизирани.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.