Пералнята мирише лошо? Ето евтин и хитър начин как да се справите с това!

Случвало ли ви се е да отворите пералнята и от вътре да ви лъхне неприятна миризма? Да-а-а наистина не е добре и трябва да се предприемат спешни мерки.

Но не, нямаме предвид да сменяте пералнята! Има един прост трик, с който ще се отървете от неприятната миризма. И да, ще е лесно и ще ви излезе евтино! Това е задължителното условие :)

Какво ви е нужно:

  • сода бикарбонат
  • четка за зъби
  • етерично масло

Внимание! Най-добре е да използвате ново пакетче сода бикарбонат, ако не сте сигурни какво е състоянието на това отпечатаното в кухнята.

Как се прави:

Първо накиснете с малко вода содата и с помощта на четката за зъби почистете добре отделенията за прах и омекотител в пералнята.

След като приключите с тази процедура:

1. напълнете контейнера за прах със сода бикарбонат
2. добавете малко етерично масло
3. включете пералнята на максимални градуси (над 60 градуса) и я оставете да повърти на най-дългата програма.

Накрая когато приключи програмата, оставете задължително вратичката на пералнята отворена, за да се проветри и да излезне влагата. Разбира се и по този начин я предпазвате от образуване на плесени и неприятни миризми.Препоръчваме ви да прилагате тази процедура веднъж на 1-2 месеца. По този начин ще имате блестяща пералня и добре ухаещо пране.

Ако ви харесва идеята, споделете я с приятели!

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.