Вижте как за 7 дни с помощта на лайм, ще премахнете миризмата на пот под мишниците!

Настъпят ли жегите започваме да си купуваме ролки и дезодоранти против изпотяване, за да предотвратим и прикрием миризмата, която отделят мишниците ни.

© Lewis Fagg

Колкото и да е неприятно, това е естествен процес на тялото ни, при който то охлажда кожата и отделя чрез жлезите си протеина дермицидин, който не позволява попадането през кожата ни на бактерии и вируси.

Но макар и нужен и полезен този процес ни кара да се чувстваме неприятно и дискомфортно. Първата ни мисъл е да купим дезодорант или ролка и да предотвратим лошата миризма, която би отблъснала околните, а и би била неприятна и на нас. Само че в някои случаи тези широко рекламирани продукти запушват порите, заради съдържанието си на алуминиеви соли и други вредни вещества. Това води до намаляване на изпотяването и съответно бързо развиващите се бактерии и инфекции в благоприятната среда под мищниците могат лесно да проникнат в кожата.

Има доказателства, че много от дезодориращите съставки (в това число и алуминиевите соли) могат сериозно да навредят на здравето ви и да причинят, рак, безплодие и болест на Алцхаймер.

В забързания ден, често забравяме, че природата създава най-уникалните и полезни съставки за нашето тяло. Днес ще обърнем внимание на един плод, който се намира в почти всеки супермаркет - лайм.

Не знам дали знаете, но миризмата на тялото не е от самото изпотяване, а се причинява от бактериите по кожата ни. Да мръсните гадинки, живеещи върху тялото ни само чакат благоприятна обстановка, за да се развихрят и развонят. Но днес ще им разкажем играта с помощта на лайма.

За да си направите натурален дезодорант, единственото, което е нужно е след като вземете душ, да разрежете един лайм наполовина и да потъркате мищниците си с него. Лимонената киселина ще ви помогне да се справите с неприятната миризма, без да се налага да използвате продукти на химическата промишленост.

Използвайте този свеж плод в продължение на седмица и ще се изумите от резултата.

Не е нужно всеки ден да използвате нов лайм. Просто изрежете леко засъхналата част и ползвайте пак. Може също така да си го съхранявате във фолио, за да не изсъхва бързо. Опитайте и се почувствайте по-свежи и приятно ухаещи, без да тровите тялото си излишно.

Ако ви харесва тази свежа идея, може да я споделите с приятели!

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.