Премахнете лошата миризма от пералнята за нула време. Вълшебен спрей само от 2 евтини съставки.

Пералнята дори и да не толкова стара, е възможно да се сдобие с лоша миризма. Много често в гуменото уплътнение на вратичката се задържа влага и съответно се образува мухъл. А това неизменно довежда до поява и на неприятно ухание.

На никоя домакиня не би било приятно изваждайки чистите дрехи от пералнята, вместо да миришат на цветя, да се носи неприятна миризма на мухъл.

  • Ето защо на помощ ни идват две евтини, неотровни и ефективни съставки: кислородна вода (водороден пероксид) и лимонов сок.

Да, защо трябва да се охарчвате за скъпи препарати, които могат и да вредят на здравето ви, вместо да си направите този ароматен разтвор.

Как се прави?

Напълнете шише с пулверизатор 1/3 от него с кислородна вода, която е добър дизенфектант и има антибактериално свойство. Добавете също прясно изцеден лимонов сок от 1 лимон и допълнете с чиста вода. Разклатете докато се размесят съставките.

Време е да се справим с неприятната миризма. Напръскайте добре уплътнението на пералнята, изчакайте 2-3 минутки и почистете с влажна гъбка. Накрая подсушете със суха кърпа. Готово!

Можете да използвате този вълшебен разтвор, за да почистите и петна по килима. Просто ги напръскайте, изчакайте да подейства и отстранете с влажна кърпа.

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.