Пет причини да изберем мебели от дърво

В днешното разнообразие на мебелния пазар е малко трудно да се ориентира човек на какво да спре избора си. Докато сме млади, под наем и вечно местещи се насам-натам, не отдаваме толкова голямо значение на интериора около нас. Но идва момент, в който се установяваме за по-дълго, искаме да намираме онзи комфорт и спокойствие на собственото ни уютно местенце, мечтаем то да има свой почерк, а не просто да наредим някакви мебели около нас .

Идеи за дома

Така неусетно идва моментът да преценим, не е ли по-добре да заложим на изпитаните с времето предимства на дървото. Ето няколко причини, заради които си струва да направим този избор:

1. Мебелите от масивно дърво са класика.

Те внасят красота, стил и топлина в дома ни, а също така ни позволяват да изразим собствената си индивидуалност. На практика, дървото никога няма да излезе от мода и идеално се вписва с останалите материали в интериора – то отива на всичко. Дървената мебел може да намери място във всяко едно помещение на дома. И не само в интериора, а дори и навън – във вашата градина. И ако преди години се задоволявахме с не особено голям избор по отношение на дизайна, то днес , с помощта на модерните технологии и интернет, който подпомага за лесната комуникация с производителите, можем сами да претворим идеите си в дизайн по наш вкус.

мебели от дърво

2. Дървените мебели са солидни и издръжливи.

Надеждността им е в пъти по-голяма от масовите мебели, изработени от ПДЧ и МДФ плоскости. Една спалня от масивно дърво, например, би била доста по-стабилна и няма опасност да се счупи, поради естествената здравина на материала.

3. Мебелите ви ще бъдат ЕКО.

Съобразявайки се с тенденциите към природосъобразен начин на живот, ние се стараем да изхвърляме вредните съставки от ежедневието си – внимателно следим храната си, не ползваме битови препарати с твърде опасни съставки. В този смисъл, изборът на дърво, като материал за нашите мебели е екологичен. В производствения процес на мебели от масивен дървен материал, не се използват агресивни и опасни препарати, както при обработката на изкуствените плоскости.

мебели от дърво

4. Евтина поддръжка.

Масовите мебели са модерни, разнообразни, шарени, привлекателни и много достъпни като цена, но… се развалят по-бързо. В консумативите им не се влага много и съответно те се развалят в пъти по-често от качествената масивна мебел. Ето защо ще ви се налага доста рядко да ремонтирате дървените си мебели и разбира се, да плащате за това.

5. Добра инвестиция.

Заради гореизброените си качества, дървото, като материал за вашите мебели е чудесен избор, защото здравината и надеждността му предполага дългогодишно ползване с минимални средства за поддръжка. Няма да се налага да подменяте мебелировката на няколко години, нито пък да плащате за скъпи и чести поправки. С годините ползване, ще стигнете до извода, че изборът на мебели от дърво, в никакъв случай не ви е излязъл по-скъп, както ви се е струвало в началото. Напротив, хората са казали – евтиното излиза скъпо. Затова, ако имате възможност, не се колебайте, а инвестирайте в качеството, здравината и надеждността на мебелите от масивно дърво и повярвайте – никога няма да съжалявате за избора си.

мебели от дърво

Мебелите от дърво могат лесно да бъдат поръчани и по интернет.

Най-често това става като изберете модел от каталога на производителя (търговеца) и опишете в какви размери да бъде. Можете да избирате от различни цветове, материали, както и да поискате да бъде изработено нещо индивидуално според вашите нужди.В този цифров век е лесно докато си седиш пред компютъра да избереш и поръчаш не само любима книга по интернет, а и цялостно решение за любимия си дом.

Не се притеснявате за транспортирането на мебелите от дърво след като ги поръчате. Те ще пристигнат добре опаковани - най-често с предпазно фолио и картон и ще бъдат застраховани.Ето няколко интересни предложения... за вдъхновение

Снимки: Мебели "ЕЛИЦА"

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #мебели от дърво