7 идеи как да направите дома си по-уютен за зимата

За разлика от лятото, когато се стремим да имаме по-малко натрупани неща в къщи и да имаме повече пространство и въздух в горещините, през зимата сякаш ни се ще да се позавием и позатрупаме с какво ли не, само и само да ни е по-топличко и уютно и да се сгушим някъде.

© Alex Geerts

Днес сме ви подготвили 7 идеи как да направите дома си по-уютен и приятен за живот през зимата. Понякога с минимални промени, може да се създаде доста приятна атмосфера, в която да прекарвате дните и вечерите си у дома. Както обичаме да казваме, нашият дом е нашата крепост, затова нека да си го направим уютен за живот през студените дни.

Топли пантофи

През зимата прибирайки се в къщи с премръзнали крака на всеки му се ще да получи малко топлина. След горещият душ е много приятно да обуеш едни топли пантофи. Затова не чакайте, а купете за цялото семейство по един чифт и ги наредете на подходящото място в антрето. Когато стоплите краката си, ще почувствате как се затопля и цялото ви тяло.

Ново спално бельо

През лятото може и да са подходящи чаршафи от сатен, коприна и лен, но за зимата ви предлагаме да заложите на топло спално бельо от мек памучен бархет. Гарантираме ви, че ще бързате да се сгушите на топличко и мекичко в леглото. Бархетът ще създаде необходимия ви комфорт през зимата и ще ви бъде меко, топло и удобно в леглото.

Пухкави и меки декоративни възглавнички

Добавете ги из целият дом, на дивана, на меката мебел в кухнята. Навсякъде където позволява интериора ви. Те ще създадат цвят, настроение и ще добавят щипка уют у дома.

Килимчета и постелки

Не всеки обича да покрива пода с килими, но винаги има места у дома, които са със студен под и развалят уюта ни. Можете да поставите малки декоративни килимчета (постелки) там където е много студена настилката, където често играят децата или на местата, на които се разхождате често боси.

Покрийте дивана

Поставете някое пухкаво и мекичко шалте, покривка, кувертюра на любимия диван, върху който обичате да се излежавате след уморителен ден. Освен че ще запазите за по-дълго добрия му вид, ще ви бъде и по-мекичко и уютно в комбинация с възглавничките, за които писахме по-горе.

Приглушете осветлението

Не е нужно да инвестирате кой знае какви суми. Просто или подменете ярките крушки с такива с по-мека и топла светлина или добавете ако позволява интериора, 1-2 нощни лампи, които да използвате когато си почивате, подремвате или гледате телевизия вечер.

Уханието на дома

Всеки обича като се прибере вечер, да ухае приятно дома му. Освен че зимата е много хубаво като замирише на някой от кулинарните шедьоври на домакините, също така може да направите атмосферата в дома си по-уютна с добавяне на ароматизатор с естествени аромати, които предпочитате.
Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.