Цветна дървена изтривалка за входа

Дори най-простите и банални неща, на които обикновено никой не обръща внимание, могат да се превърнат в един от ключовите елементи на интериора или екстериора. Например, представете си една изтривалка за обувки направена от правоъгълни и цветни парчета дърво. Тя се прави лесно, като за целта няма нужда да притежавате някакви специални майсторски умения.

Идеи за дома

Такава изтривалка пред входа на дома ви, ще повдига настроението ви всеки път, когато застанете пред нея.

За да направите изтривалка с размери 31 х 46 см ще ви са нужни 11 къси дървени дъски с дължина 18 см и 4 дълги с дължина 31 см.

Необходимите за изтривалката детайли може да направите с помощта на циркуляр, зеге или друг механичен трион.

Не забравяйте обаче, че когато работите с електрически инструменти трябва да спазвате нужните мерки за безопасност. Шлифовайте повърхността на всяка дъска с шкурка.

След това ги оцветете в ярки цветове с акрилни бои за външна употреба (екстериорна употреба), като дългите боядисайте в един нюанс. Оставете да изсъхнат. Покрийте отгоре детайлите с матов акрилен лак.

идеи цветна дървена изтривалка за входа

идеи цветна дървена изтривалка за входа


Сложете дългите дъсчици на еднакво разстояние една от друга, а отгоре поставете шахматно късите дъсчици, както е показано на снимката. Съединете късите дъсчици с дългите с помощта на пирони. Отново покрийте цялата дървена изтривалка с акрилен лак.


идеи цветна дървена изтривалка за входа

идеи цветна дървена изтривалка за входа


Когато лакът изсъхне можете да поставите вашата цветна дървена изтривалка пред вратата на дома си.


идеи цветна дървена изтривалка за входа

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #идея за изтривалка