Украсете оградата си с цветна градина

Ето една лесна идея как може да украсите скучната визия на дървената ограда на вилата си. В студеното време цветята и растенията в саксии могат да бъдат свалени от оградата, а през пролетта - отново да оживят и украсят двора с цветовете си, окачвайки ги обратно на оградата.

Идеи за градината

Какво ще ви е нужно:

  • керамични саксии
  • самозалепваща лента
  • спрей боя
  • специални закачалки (държачи) за саксии
  • винтове
  • дрелка
  • и разбира се... ограда, която искате да превърнете цветно и красиво място :-)

Разбира се, нужните ви материали може да не са точно тези, защото може да не искате да боядисвате саксиите, а да ги украсите много по-различно и начина за закрепване на оградата може да изберете да е друг. Например да ги поставите на рафтове или да висят, като забиете в оградата планки и поставите по едно парче въже. Всичко зависи от вашето въображение. Като начало придайте на саксиите желания външен вид.

В този случай е използваме спрей боя и самозалепваща лента за окантване на горната част на саксията, която после може да боядисате в друг цвят. Към дървените дъски на оградата закрепете държачите за саксии. Те могат да бъдат закупени от железария или специализиран магазин в областта на строителството, ремонта и градината.

идеи украсете оградата си с цветна градина


Поставете саксиите, засадете различни цветя и се насладете на гледката в собствения си двор.


идеи украсете оградата си с цветна градина

Намери ли полезна информация?
Сподели я с приятели!

"1001 идеи" предлага полезни съвети, трикове и идеи за по-добър живот. Много идеи как да превърнеш дома си във функционална и приветлива зона на комфорт. Практични съвети и вдъхновения за обзавеждане и декорация на градината. Направи си сам - удоволствието да твориш със собствените си ръце. Повечето от съветите в "1000 идеи" са тествани от нас или са изпратени от читатели.

Още по темата: #идеи за огради